Türkiye’de 3 büyük kulübün formasını giyen ve Kahramanmaraşspor’da teknik direktör olarak kariyerine devam eden Oktay Derelioğlu, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Derelioğlu’nun yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Medipol Başakşehir ile kupada eşleştik"

"Antrenman bitti. Hafta sonu Bugsaş maçı var. Medipol Başakşehir ile kupada eşleştik. Bizim için iyi bir eşleşme. Kim olursa olsun oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız. Rizespor maçında nasıl oynadıysak o şekilde mücadele edeceğiz. Başakşehir’in kadro derinliği, yapısı ortada. Mücadelemizi sahaya yansıtacağız."

"Kahramanmaraş büyük bir şehir. Şehirle bütünleştik. Hiçbir sorun yok. Yıl sonuna kadar anlaştık. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Hem ligde hem de kupada iyi şeyler yapmak istiyoruz. Önemli olan inanmak ve mücadele kalitesini sahaya yansıtmak. İki taraf da 11 kişi sahaya çıkıyor. Kim daha çok isterse o takım üst tura çıkacak. Bir sorunumuz yok. Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere çıkarmak istiyoruz. "

"Cenk, Beşiktaş’a geldiği günden bu yana iyi oynuyor"

"Toplamda Şampiyonlar Ligi’nde 6 golüm vardı. Rekorlar kırılmak için vardır. İnşallah toplamda da geçer. Başarılarının devamını dilerim. O kaliteyi sahaya yansıtıyor. Takdir ediyorum. Beşiktaş’a geldiği günden bu yana iyi oynuyor. Umarım rekorları yukarıya çıkarır. Ben bu duruma seviniyorum. "

"Cenk Tosun’un bana benzer özellikleri var. Ön direğe çok iyi gidiyor. Bitiriciliği her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Top tekniğini geliştirdi. Üst seviye bir takımda oynuyorsanız böyle kaliteye sahip olmanız gerek. Alternatif yerlerde de oynuyor. Hakikaten Cenk Tosun çok büyük bir değer. İnşallah hem Beşiktaş’ı hem de kendini daha iyi yerlere getirir. Avrupa’da Türkiye’nin gururu haline geldi Beşiktaş. Teknik direktör Şenol Güneş de öyle. Hepsini tebrik ediyorum. "

"Dünyanın en iyi ligi Premier Lig"

"Doğrusunu söylemek gerekirse dünyanın en iyi ligi Premier Lig. Daha sonra La liga geliyor. Bu iki lig benim gözümde çok kıymetli. Newcastle, Crystal Palace gibi takımların adı Cenk ile anıldı. Niye Liverpool, Tottenham, Arsenal olmasın. Neden Valencia, Atletico, Sevilla olmasın. Ama kulübün menfaatleri ve Cenk’in menfaatleri açısından ortak noktada olması gerek. Buralara çıkmak önemli ama ne kadar uzun süre bu seviye duracağı kıymetli. Futbola hep uzun vadede bakmak gerek. 2-3 maçta iyi futbolcu olunmaz, ya da 1 senede iyi teknik direktör olursunuz. Bu oyunun emekçileri kendilerini geliştirmeye açık olmalı ki seviye atlayarak hayatını sürdürmeli. Kendisini hiç yeterli görmüyordur. Üzerine koya koya gidiyor. Çok ekstra çalışmalar da yapıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Kendini hep eksik göreceksin ve geliştireceksin."

"Devler Ligi’ndeki başarıyı devamlı hale getirmek lazım"

"Rakibin pozisyonu ve durumu önemli. Bunu bilerek maça çıkmak önemli ama sen nesin, ne durumdasın, ne yapıyorsun? Bu çok önemli. Eğer takımından umutluysan hiç kimseden korkma. Beşiktaş bunu oynadığı 4 maçta gösterdi. Rakiplerine, aldığı galibiyetlerle gözdağı verdi. "

"Mesela ; Tottenham yükselen bir değer. Real Madrid’i yendiler. Çok tehlikeli bir takım. Barcelona, Real Madrid gibi takımlar değil Tottenham çıkmasın derim. Beşiktaş’ın şu andaki performansı lig ve Şampiyonlar Ligi’nde eşdeğer gitmiyor. Fakat; ligi 5.bile bitirse Devler Ligi’nde bir tur geçerse başarılı konumda olur diye bakıyorum. Ligdeki açık kapatılabilir. Böyle bakmak gerek. Devler Ligi’ndeki başarıyı devamlı hale getirmek lazım. Arkadan kim geliyor? Dengesiz bir durum var. Güçlü takım dediğimiz takımların hiçbiri ortada yok. Beşiktaş her şeyiyle bu sezon fırtına gibi devam ediyor. "

"Caner emsal olacaksa her futbolcuya, teknik direktöre aynı cezanın verilmesi gerekiyor"

"Caner çok değerli bir oyuncu. Hiçbir yanlış karar, saha içindeki hiçbir hata ona küfür edilmesini, ahlaksızca davranılmasını gerektirmiyor. Zeki, çevik ve ahlaklı olan nutkuna ayak uydurmak lazım. Futbolcunun kalitelisini, kalitesiz hale getiriyorsun. "

"Haklıyken haksız duruma geliyorsun. 2 lig maçında hakemlerden ötürü 4 puanımız gitti. 2 golümüz mesela ofsayttı. Bir tane tepki gösteremiyorsun. Maalesef hakemlerimiz kötü yönetiyor. İnsanı çıldırtacak duruma getiriyorlar. Sonuçta bu bir futbol oyunu. Hatalar çok oluyor. Caner’in yaptıkları tasvip etmiyorum. Ama Caner emsal olacaksa her futbolcuya, teknik direktöre aynı cezanın verilmesi gerekiyor. "

"Pepe’yi arıyoruz demeleri çok ilginç"

"Real Madrid, Pepe’yi alternatif düşünmeden yollamışsa bir hatadır. Planlama hatasıdır. Demek ki oradaki açığı ve eksiği gözlemlediler. Real Madrid’in dünyada alamayacağı bir oyuncu yok. Pepe’yi arıyoruz demeleri çok ilginç geliyor bana."