A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçlarının hazırlıkları Riva'daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde devam etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Olcay Şahan, çok önemli iki maç oynayacaklarını belirterek, "Hollanda maçında taraftarımızın da desteği ile nasıl oynadıysak, bu iki maçı da aynı şekilde oynarsak 6 puanı alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Hollanda maçından sonra çok büyük bir moral yakaladıklarını belirten Olcay Şahan, "Bu takım adına çok önemli. Bir kaç ay öncesinde 'Türkiye gidemeyecek herşey bitti' deniliyordu. Şuan ise herşey bizim elimizde. Fatih hocamızın dediği güzel bir laf var ve o bizi çok etkiliyor. 'biz bitti demeden hiç birşey bitmez.' o yoldayız şuan. Biz bitti demeden bitmiyor. Herşey bizim elimizde. İki tane çok önemli virajımız var. İki maçtan 6 puan alıp play off'a kalacağız. Biz iki maçı da kazanırsak, rakibimizin puan alıp almaması umurumuzda değil. İki maçtan 6 puan alıp en iyi 3. olarak devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Olcay Şahan, bir basın mensubunun, Fatih Terim ve ekibinin iyi dönüşler yapan bir ekip olduğunu belirterek, 2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin yaptığı maç ve Türkiye'nin tur atlamasından dolayı Çek'lerin Türkiye'ye karşı bir hırsının olduğunu hatırlatarak, bunun takım içinde konuşulup konuşulmadığını sorması üzerine ise "Biz sadece kendimize bakıyoruz. Sonuçta Fatih hocamız bizi en iyi şekilde maçlara hazırlıyor. Bunun zaten Hollanda maçında farkına vardık. Bizim için önemli olan taraftarımızın desteği. Hollanda maçındaki desteğin biraz daha üstüne koyarak bizi desteklemelerini istiyoruz. Bizim için önemli olan bizim futbolumuz. Sonuçta biz kendi futbolumuzu oynadığımız sürece karşımızda kim olursa olsun kendimiz puanlarımızı toplarız, o yüzden de rakip takımlara bakmıyoruz. Rakiplerimizde zaten tur atlamış vaziyetteler. Bu yüzden de onların kafa olarak biraz daha rahat olacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden de biz daha önce oynadığımız iki maçta puan kaybettiğimiz için bu kez biz onları yenerek puansız göndereceğimizi düşünüyorum." diye cevap verdi.

Olcay Şahan, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti maçlarının sezon başında oynandığı için oyuncular olarak bir ritim bulunmadan oynandığının hatırlatılarak, şimdiki durumun maçlara nasıl yansıyacağının sorulması üzerine ise şöyle cevap verdi:

"Hollanda ile Konya'da oynadığımız maçta sezon başındaydı. Çok iyi performans gösterdik. Şimdi de zaten herkes hazır durumda. Herkes liginde sürekli oynayan durumunda, o yüzden de bir sorun olacağını düşünmüyorum. Hatta artı avantaj olacağını düşünüyorum, çünkü hepimiz hazırız. Hepimiz heyecanla bu maçları bekliyoruz."

Bir basın mensubunun hedefin 6 puan olduğunu söylediğini hatırlatarak, 'Play off oynamak için en az 4 puan almak zorundayız. Stratejiniz nedir, neler üzerinde duruyorsunuz?' şeklindeki sorusuna ise "Nasıl bir stratejimizi hocamız belirleyecek. Hocamız da zaten en iyi stratejiyi bulmuştur bile. Bizim bu iki maçı da Hollanda maçı gibi oynamamız gerekiyor. Hollanda maçında taraftarımızın da desteği ile nasıl oynadıysak, bu iki maçı da aynı şekilde oynarsak 6 puanı alacağımızı düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Olcay Şahan, heyecanın ne noktada olduğu şeklindeki bir soruya ise "Hollanda maçıyla zaten havaya girdiğimizi düşünüyorum. Sonuçta takımdaki herkes kalitesinin bilincinde. Sonuçta biz büyük bir ülkeyiz. Avrupa şampiyonasında her zaman oynama hedefinde olan bir ülkeyiz. Herkes herşeyin ve ne olduğunun farkında, bu yüzden iki maçtan 6 puan alacağımıza inanıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.