GYMNASİAD 2016 Trabzon müsabakaları tüm hızıyla devam ederken, müsabakalardan kalan zamanlarda sporcular olimpiyat köyünde düzenlenen eğlence programları ile stres atıyor.
Yöresel Türk müzikleriyle eğlenen sporculara dün akşam ISF Başkanı (Uluslararası Okul Sporları) Leurent Petrynka ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu’da eşlik ederek sporculara moral verdiler.
Kemençe eşliğinde Türk sporculara eşlik eden yabancı sporcular, horon, kolbastı ve çiftetelli ile gönüllerince eğlendiler. Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu yerli ve yabancı sporcuların en iyi şekilde şekilde misafir edildiğini belirterek, "GYMNASİADE 2016 Trabzon’da en iyi şekilde devam ediyor. Sabah müsabakalarda ter döken sporcularımız için Olimpiyat köyünde her akşam düzenlediğimiz eğlence programları ile stres atmalarını, eğlenmelerini sağlıyoruz. Özellikle Trabzon horonu ile kolbastıyı çok sevdiler. Kemençe eşliğinde 30’u aşkın yabancı ülkeden gelen sporcu, Türk sporcularla birlikte horon tepip, kolbastı oynayarak çok eğlenceli saatler geçirdiler. Sağ olsun, ISF Başkanı Leurent Petrynka’da sporcularımıza moral için onlarla birlikte Türk müzikleri eşliğinde oynayıp, sporcularımızın eğlencelerine ortak oldular” dedi.
“Trabzon Olimpiyat sınavını en iyi şekilde veriyor”
Başkan Karakulukçu, “Trabzon olimpiyat sınavını en iyi şekilde veriyor" diyerek şunları söyledi:
"Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, belediye başkanlarımız ve şehrin tüm dinamikleri bizlere inanılmaz destek oluyorlar. Trabzon bu organizasyonda her organizasyondan olduğu gibi alnının akıyla çıkacaktır."