İhlas Koleji öğrencisi buz pateni sporcusu Ömer Efe Kayıcı, yeteneğinin annesi tarafından keşfedildiğini belirterek, hedefinin olimpiyatlarda yarışmak olduğunu söyledi. Efe’nin babası Kadir Sayıcı ise sporcu ailesi olmanın zor olduğunu vurguladı.
Bahçelievler Belediyespor Kulübü’nün 6. kuruluş yıl dönümü Çobançeşme Spor Parkı’nda düzenlenen geceyle kutlandı. Geceye Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Bahçelievler Belediyespor Kulübü yönetiminin yanı sıra sporcular ve aileleri katıldı. Etkinlikte buz pateni sporunun genç yeteneklerinden İhlas Koleji öğrencisi Ömer Efe Sayıcı ve babası Kadir Sayıcı, İHA’ya açıklamalarda bulundu.
EFE SAYICI: “ANNEM YETENEĞİMİ KEŞFETTİ”
Küçüklüğünden beri buz pateni sporunu çok sevdiğini söyleyen Ömer Efe, “Karada sürebilmem için paten alınmıştı. O pateni çok iyi kullanmıştım. İlk denememde kaymaya başlamıştım. Sonra annem yeteneğimi keşfetti. Beni buz sporuna yazdırdı. Böylelikle bu spora başladım” şeklinde konuştu.
“HEDEFİM OLİMPİYATLARA GİTMEK”
Antrenmanların yorucu ve sıkıcı geçtiğini belirten Ömer Efe, “İleride buz patenine devam etmek istiyorum. Onun dışında başka bir meslek de yapmak istiyorum. Karşıma hangi meslek çıkarsa onu seçeceğim. Hedefim olimpiyatlara gitmek. Bütün iyi sporcuları örnek alıyorum” açıklamasını yaptı.
KADİR SAYICI: “SPORCU AİLESİ OLMAK ZOR”
Sporcu ailesini olmasının zor olduğunu söyleyen baba Kadir Sayıcı, “İstanbul trafiğinde haftanın 5 günü getirip, götürmek zor oluyor. Onun ötesinde bu işin ciddi maddi boyutu da var. Buz sporu pahalı bir spor. Biz onu belediyenin desteği ile hafifletmeye çalışıyoruz. Sağ olsun belediye ciddi anlamda destek veriyor. Kamp süreçleri çok uzun aile planlaması yapamıyoruz. Efe şimdi milli takım kampına gidecek. 1 buçuk ay Erzurum’da kalacak. Milli takım kampı bitecek, kulüp kampı başlayacak. Dolayısıyla tatili, aile olmayı unutuyorsunuz. Ama çocuğunuzun başarısı gurur verdiriyor ki hepsine değdiğini düşünüyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“EFE’YE KOYDUĞUMUZ EN ÖNEMLİ HEDEF OLİMPİYATLAR”
Efe’nin İhlas Koleji’nde başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayan Kadir Sayıcı, “Okuldaki öğretmenleri de üniversite anlamında da başarılı olacağını söylüyorlar. Spor engel değil. Yasalaşacak tasarı var. Spor yapan başarılı çocuklara ek puan verilecek. Dolayısıyla bu destekle beraber Efe’nin üniversite de başarılı olacağını düşünüyoruz. Efe’ye koyduğumuz en önemli hedef buz branşında olimpiyatlara gitmek. Bu branşta henüz olimpiyatlara giden yok. Geçen sene buzda dans olayına ilk defa girildi. Olimpiyatlarda da başarılar gelirse bizim için sonsuz mutluluk” diye konuştu.