Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Menejeri Ömer Onan, Final Four'a kalmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Menajeri Ömer Onan, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleştirilen Euroleague 2015-2016 sezonu ilk tur grup kuraları sonrasında NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Ömer Onan A grubundaki rakipleri hakkında "Yine geçen seneki gibi zor bir gruba düştük. Euroleague ve Eurocup Şampiyonları grubumuzda yer alıyor ve bunlar aynı zamanda büyük bütçelere de sahip takımlar. Aynı şekilde Adriyatik şampiyonuyla eşleştik. Bayern Münih gibi kaliteli ve büyük bütçeli takımla karşılaşacağız ve Kızılyıldız gibi zor bir takımla oynayacağız. Ama biz de biliyoruz ki Fenerbahçe Ülker büyük bir takım. Final Four’da olmak için takım kuruyoruz. Başkanımız da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Evet, zor bir grup ama biz de iyi bir takımız. Transferlerimizi de bitirip sezona hazır olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa basketbolunun NBA karşısındaki durumunu da değerlendiren Onan, "Bu sorunun çözülmesi lazım. Çünkü her geçen gün Avrupa basketbolunda kan kaybı yaşanıyor ve NBA’e teslim olmuş durumda. NBA, son yaptığı televizyon anlaşmasıyla da gelirlerini arttırmış oluyor. Biraz iyi oynayan oyuncuyu burada tutamıyoruz. Buna bir çare bulunması gerekir. Bir bütün olmak gerekir. 11 A Lisansı olan takımların birlikte hareket edecek. 11 A Lisansı olan takımlar olarak bir bütünüz. Bir yere gitmeyeceğiz. Benim dileğim Avrupa basketbolunun birleşip NBA karşısında ayakta durmasıdır. Aksi durumda Avrupa basketbolu geriye gidecek." şeklinde konuştu.

Son olarak transfer konusuna değinen Ömer Onan, "Arayışlarımızı sürdürüyoruz. İstediğimiz oyuncular, NBA ile anlaşıyor. Ancak takip ettiğimiz oyuncular var ve inanıyorum ki 10 gün içinde 2-3 transfer daha yapacağız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.