Kahramanmaraş'ın kulüpler düzeyindeki ilk bayan futbol takımını oluşturan Maraşgücü Spor Kulübü, ilk resmi müsabakasını Yıldız Kızlar Kategorisinde katıldığı Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası ile oynadı.

17 takımın katılımı ile 4 grupta oynanan 2012-2013 Sezonu Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası'nın Kahramanmaraş Grubundaki maçlar 26-27-28 Ekim 2012 tarihlerinde oynandı. Gaziantep'ten Gazikentspor, Kahramanmaraş'tan Maraşgücü, Malatya'dan Malatya Bayanlar Spor Kulübü ve Şanlıurfa'dan Şanlıufra Gençlik Spor'un katıldığı maçlar oldukça heyecanlı görüntülere sahne oldu. İlk gün oynanan ilk maçta Gazikentspor, Şanlıurfa Gençlik vSpor'u 7-2 mağlup eterken, ikinci maçta ise Kahramanmaraş'ın yıldız kızları sahaya çıktı. Tecrübeli rakipleri karşısında tutunamayan kızlarımız, Malatya Bayanlar'a 5-2 yenildi. İkinci gün ilk maçında Malatya temsilcisi, bu kez Şanlıurfa temsilcisini 3-1 mağlup ederken, Maraşgücü'nün yıldızları ise Gazikent'e karşı direnemedi ve sahadan 5-0 mağlup ayrıldı.

ŞAMPİYON GAZİANTEP

Dün oynanan üçüncü gün maçlarında Malatya Bayanlar Spor Kulübünü 2-0 mağlup eden Gaziantep Gazikentspor, Kahramanmaraş Grup Birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Günün diğer maçında ise Maraşgücü'nü 2-0 mağlup eden Şanlıurfa Gençlik Spor ise grup üçüncüsü oldu. Kahramanmaraş temsilcisi ilk kez katıldığı bir organizasyonda sonuncu olmasın rağmen gelecek için ümit verdi.

İŞTE TARİHE GEÇEN KIZLARIMIZ

Kahramanmaraş'ın ilk bayan futbol takımlarını kuran ve ilk resmi müsabakasına 26 Ekim 2012 tarihinde çıkan Maraşgücü'nde Şebnem Doğru, Yasemin Kurtağzı, Gizem Vurucu, Şelale Tatlıyer, Beyza Güzel Gödeoğlan, Kader Toğrul, Mislina Gözükara, Melike Doğru, Yasemin Gül, Emine Polat ve Habibe Biricik tarihe geçtiler.Ayşegül Aytekin, Sultan Güldağ, Nurgül Traş, Gamze Bilgiç, Hacer Bilgiç, Kübra Zişan Kirik, Melisa Kavun, Merve İnceler, Saniye Nur Okuducu, Tuğçe Tozkopar da yedek soyunan oyuncular oldular.

Kahramanmaraş'ta kulüpler düzeyinde ilk bayan futbol müsabakası oynayan Yıldız (U15) Kızlar, sahada oldukça heyecanlı görünürken, top kontrolünden paslaşmaya, pozisyon üretmekten saha içi yardımlaşmaya kadar futbolun bir çok unsurunu yerine getirirken heyecanlarına yenik düştüler. İlk gün maçında güçlü rakibi Malatya Bayanlar Spor Kulübü karşısında maça iyi başlayan ekibimiz; heyecanına fazla dayanamayınca henüz 10. dakikada ilk golü kalesinde gördü.

Hem kulüp başkanlığını yürüten hem de takımların antrenörlüğünü yapan Mustafa Dağlı, diğer antrenörler Özlem Dağlı ve Keramettin Güler ile kaleci antrenörü Esat Kazancı'nın da organizasyon boyunca oldukça heyecanlı oldukları dikkatleri çekti. Maraşgücü Spor Kulübü'nün ilk resmi maçı olması nedeniyle heyecanlarını gizleyemeyen ekip, esame listesinden oyuncu değişiklik kartına kadar bir çok uygulamada eksiklerle karşılaştı. İlk olmanın heyecanının tecrübeyi dahi etkilediği de organizasyon boyunca göründü.

DAĞLI: ÖNEMLİ OLAN EĞLENMEK

Maraşgücü Spor Kulübü'nün başkanı Mustafa Dağlı, organizasyonlarda elde edilen skorların ve derecelerin önemli olduğunu ancak her şeyden önce insanların eğlenmeyi amaç edinmesi gerektiğini belirterek “Biz sahada sonuç almak istedik ancak yeniyiz. İlk kez sahaya çıkıyoruz. Yeterince çalışma imkanı da bulamadık. Bu yüzden maçlar öncesinde futbolcularımıza bunun bir eğlence olduğunu ve eğlenmek gerektiğini anlattık” dedi.

Dağlı, Kahramanmaraş'ta bir ilki başardıklarını ve bir tabuyu yıktıklarını ifade ederek, “Biz bayanlar kategorisinde kulüpler düzeyinde bir ilki gerçekleştirdik. Uzun bir uğraşın ve zorlukların ardından ilk kez bir organizasyona katıldık. Sporcuların ailelerinden izin almak, onları bir arada tutmak, antre etmek ve müsabakalara hazırlamak için çok çaba gösterdik. Ben ve eşim birebir bu işlerle ilgilendik. Zor bir sürecin içerisinden geçtik. Bir de yeterince destek görememenin verdiği bir hüzün var içimizde. Kahramanmaraş'ta bayanların da futbol oynayabileceğini gösterdik artık herkesten destek bekliyoruz” sözlerini kullandı.

ŞAMPİYONAYA 17 TAKIM KATILDI

Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'na 4 farklı grupta 17 takımın yer aldı. Şampiyonada grup maçları tek devreli lig usulüne göre Rize, Kahramanmaraş, İstanbul ve Ankara'da yapıldı Grup birincileri, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yeri ve tarihi daha sonra belirlenecek günlerde, 4'lü final müsabakaları oynayacak. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak dörtlü final karşılaşmaları sonucunda birinci olan takım, 2012 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu unvanını kazanacak.

Şampiyonaya Rize Grubunda Amasya Eğitim Gençlik ve Spor, Rize Belediyespor, TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor, Yıldırım Beyazıt Şafakspor ve Trabzon İdmanocağı; Kahramanmaraş Grubunda Gazikentspor, Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Maraşgücü Spor Kulübü ve Şanlıurfa Gençlik Spor; İstanbul Grubunda Akdeniz Nurçelikspor, Derince Belediyespqor, Konak Belediyespor ve 21. Yüzyıl Eğitim Kültür Vakfı Nilüfer Gökay İlköğretim Okuluspor ile  Ankara Grubunda Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor, Fomget Gençlik ve Spor, Karadeniz Ereğlispor ve Konya İdmanyurdu takımları katıldılar.

LİG MAÇLARINA DA KATILACAKLAR

Bu arada Maraşgücü Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı, Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligine de katılacak. 50 takımın katılacağı ve 8 grupta oynanacak olan Kadınlar 2. Liginde Maraşgücü 7. Grupta Diyarbakır Büyükşehir Beledeyispor, Gazikentspor, Hatay Dumlupınarspor, Nusaybin Gençlik Spor, Şanlıurfa Gençlik Spor ve Tece Belediyespor ile mücadele edecek.

Kadınlar 1. ve 2. Ligi, Kasım ayının ilk haftasında 3 Kasım 2012 Cumartesi günü 1. Lig'de Konak Belediyesi ile Trabzon İdmanocağı arasında oynanacak maç ile başlayacak. 10 takımın yer aldığı Kadınlar 1. Ligi çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve 18 hafta sürecek. Kadınlar 1. Ligi'ni şampiyon olarak bitiren takım, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacak. Son sırada yer alan iki takım ise Kadınlar 2. Ligi'ne düşecek.

Kadınlar 2. Ligi, 4 Kasım 2012 tarihinde 8 farklı grupta 50 takımın katılımıyla oynanmaya başlayacak. Çift devreli grup maçlarının sonrasında grup birincileri ve ikincilerinin yer alacağı tek maçlık eleme karşılaşmaları sonucunda dörtlü final grubu oluşacak. Dörtlü final grubunda ilk iki sırayı alan takımlar, Kadınlar 1. Ligi'ne çıkmaya hak kazanacak.

İŞTE MARAŞGÜCÜ'NÜN MAÇLARI

Maraşgücü Bayan Futbol Takımı'nın 2. Ligndeki ilk rakibi Şanlıurfa Gençlik Spor olacak. 4 Kasım 2012 Pazar günü Batıpark Futbol Sahasında oynanacak maç saat 13.00'de başlayacak. Grupta ilk hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maç oynamayacak ve diğer maçlarda ise Gazikentspor ”“ Hatay Dumlupınarspor ve Nusaybin Gençlik ve Spor ”“ Tece Belediyespor karşılaşacaklar.

Maraşgücü Bayan Futbol Takımı daha sonra ilk yarıda sırasıyla şu maçları oynayacak. Hatay Dumlupınarspor ”“ Maraşgücü (11 Kasım 2012, Hatay), Maraşgücü ”“ Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (18 Kasım 2012, Kahramanmaraş), Gazikentspor ”“ Maraşgücü (25 Kasım 2012, Gaziantep), Maraşgücü ”“ Nusaybin Gençlik ve Spor (9 Aralık 2012, Kahramanmaraş), Tece Belediyespor ”“ Maraşgücü (16 Aralık 2012, Mersin).(KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN)