Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Türkiye’nin dört bir yanına kurmaya başladığı ‘Olimpik Sporcu Fabrikaları’ projesi kapsamında Ordu’ya ‘Çok Amaçlı Spor Salonu’ yapılacağı açıklandı.
AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu’ya inşa edilecek 22 bin kişilik yeni stadyumun yanı sıra halen Türkiye genelinde 25 ilde yapımı gerçekleştirilerek hizmete giren Çok Amaçlı Spor Salonu’ndan Ordu’ya da inşa edileceğini söyledi. İçinde takım ve bireysel sporun her branşına uygun 6 ayrı antrenman salonu bulunan Çok Amaçlı Spor Salonu’nun 2016 yılı yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Oktay Çanak, halen fizibilite ve etüt çalışmalarının yapıldığını kaydetti. Milletvekili Çanak, tesisin yerinin yakın zamanda belirleneceğini belirtti.
8 MİLYONLUK YATIRIM
Milletvekili Oktay Çanak, şu açıklamayı yaptı:
“Sporcu Fabrikası dediğimiz bir yatırımı Ordu’ya kazandırıyoruz. 2016 yılı yatırım programına aldırdığımız bu tesisin halen fizibilite ve etüt çalışmaları sürüyor. Takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetlerinin aynı anda gerçekleştirildiği, güreşten jimnastiğe, basketboldan voleybola kadar tüm 6 ayrı antrenman sahası bulunacak spor salonunda aynı anda onlarca sporcu spor yapabilecek. 8 milyon liraya mal olacak tesis 65x55 mimari boyutlarda, otoparkı ve çevre düzenlemesi dahil 6 bin metrekare alana inşa edilecek. Tesisin yeri Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenerek ivedi olarak Gençlik Spor Bakanlığı’na göndereceğiz ve tüm çalışmaları kısa zamanda bitirerek ihale aşamasına getireceğiz. Bu tesisimizden yetişecek sporcularımızın geleceğe imza atan sporcular olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Hedefimiz Ordumuzun en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi çağın gerektirdiği eğitim, bilgi ve sporla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Sporcu Fabrikalarının yapılmasıyla illerdeki sporcularımızın daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda, daha fazla sporcuya ulaşmak geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz. Ancak, asıl mesele sporcu kardeşlerimizin bu tesisleri en iyi şekilde kullanmalarıdır. Kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirmeleridir. İnşallah onlar da önemli başarılarla bu güzel tesisleri taçlandırırlar.”