Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu, hedefinin 2 yıl daha Kırkpınar'da birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu söyledi.

20 Eylül'de yapılacak olan 4. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri için Manavgat'a gelen Orhan Okulu, Antalya'ya ilk altın kemer getirme sevincini 1988 yılında merhum Recep Gürbüz'ün yaşattığını söyledi.

Merhum Recep Gürbüz ve Cengiz Elbeye'nin ebedi altın kemerin sahibi olmalarında ömürlerinin vefa etmediğini belirten Okulu, yağlı güreşler tarihi Kırkpınar'da yapılsa da ata sporuna sahip çıkmada Antalyalıların emeğinin yüksek olduğunu kaydetti. Okulu, "Allah nasip etti bu sene altın kemeri Antalya'ya getirdik. Kırkpınar'da iki yıl daha birinci gelerek ata sporumuzun büyükleri bir Hüseyin Çolak, bir Ahmet Taşçı gibi altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Altın kemeri Antalya'ya getirmek istiyorum. Antalya altın kemere hasret. Çalışmalarımı üç yıl üst üste birinci gelmeye yönelik yapıyorum. Gayret ediyorum, inşallah nasip olur." diye konuştu.