Salon: Gediz Üniversitesi
Hakemler: Ziya Ozorhon, Turgut Işık, Murat Ciner
Orkide Gediz Üniversitesi: Serhat Uğur 12, Çağdaş Erdoğan 5, Emre Özpulat 12, Eren Ocaktürk 11, Ray Wesson 16, Devanna Chalmers 15, Enver Ekmen, Polat Kocaoğlu 8, Kaan Güner
Gelişim Koleji: Derek Williams 19, Erdi Gülaslan 3, Feyzi Çelebioğlu 15, Kaan Yılmaz, Marvin Jefferson 6, Fatih Kızılca 2, Emir Gökalp 6, Mert Eken 10, Erhan Yetim 2
Periyotlar: 15-14, 38-28, 56-44, 79-63

Orkide Gediz Üniversitesi, SOCAR Spor ve Mamak Belediye galibiyetleriyle üst sıralara doğru tırmanmaya başlayan Gelişim Koleji'ni, İzmir’deki maçta 79-63 mağlup ederek çıkışına dur dedi. Gediz Üniversitesi, maça 'Kadına Şiddete Hayır, Özgecanları unutmayacağız' yazılı pankartla çıktı. Özgecan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gelişim Koleji, maça Jefferson'ın pota altından bulduğu sayılarla başladı. Ancak buna çabuk yanıt veren ev sahibi ekip, ilk 5 dakikayı 9-6 önde geçti. Daha sonra 4-0’lık seriyle farka açan Gediz Üniversitesi’ni Derek Williams ile durduran Gelişim Koleji, periyodun bitimine doğru farkı eritti ve ilk çeyrek 15-14 sona erdi.

İkinci periyoda iyi giren ev sahibi takım, farkı bir anda açıp 15. dakikada skoru önce 29-20, hemen adından 32-20’ye çıkarıp 12 sayılık farka ulaştı. Gelişim Koleji’nin bu bölümdeki farkı azaltma çabaları sonuç vermeyince ilk yarı Orkide Gediz Üniversitesi'nin 38-28'lik üstünlüğünde bitti.

Maçın üçüncü periyodunda Gelişim Koleji, farkı 5 sayıya kadar indirirken (44-39) Derek Williams bu bölümde etkili oldu. Ancak dış atışlardan üst üste sayılar üreten ev sahibi Orkide Gediz Üniversitesi farkı yeniden açıp 15 sayıya kadar çıkardı ve son bölüme de 56-44 önde girdi.

Orkide Gediz Üniversitesi, son çeyreğin hemen başında farkı 21 sayıya kadar çıkartarak maçı kopardı. Gelişim Koleji’nin bu dakikadan sonraki çabaları sadece farkın biraz azalmasını sağladı ve maç 79-63’lük Orkide Gediz Üniversitesi'nin galibiyetiyle sona erdi.

Orkide Gediz Üniversitesi, hoca değişikliğiyle ve yeni transferlerle girdiği Türkiye Basketbol 2. Ligi’nin 2. yarısındaki çıkışına devam etti. En son lider Sinpaş Denizli’yi deplasmanda yenen kırmızı beyazlılar, Gelişim Koleji’ne karşı da sahasında ortaya başarılı bir oyun koydu.

Sezonun ilk yarısında Gelişim Koleji’ne deplasmanda 5 sayı farklı mağlup olan Orkide Gediz Üniversitesi böylece rövanşı da almış oldu. Antrenör İsmail Beleş, 4’te 3 yapan oyuncularını kutladı. Beleş, cumartesi günü Sakarya Büyükşehir Belediye karşısında da aynı oyunu sergilemek istediklerini söyledi.