Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlıların yeni stadı Vodafone Arena’nın açılında Türkiye’nin ilk akıllı stadını açtıklarını söyledi.
Beşiktaş Kulübü’nün yeni stadı Vodafone Arena’nın protokol açılışı bugün yapıldı. Açılışta konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena hakkında bilgiler vererek, "Vodafone Arena, Türkiye’nin ilk akıllı stadı olacak. İstanbul’un global marka olmasına katkıda bulunacaktır. Stadın mimarisi bundan bin sene evvel Sultan Ahmet’teki Kolezyum’dan ilham alınarak yapılmıştır. Bugün boğazdan geçerken Vodafone Arena sanki sonradan yapılmış değil, yüzlerce yıl önce yapılmış gibi görünmektedir. Dünyanın en dar aks aralığına sahiptir. Stada gelen taraftarımız harika bir dijital deneyim yaşayacaktır. Vodafone Arena’da 50 bin kişi için kesintisiz wi-fi vardır. 4.5G alt yapısı sayesinde aramalarınızı kolaylıkla yapabileceksiniz. Taraftarlarımız maçın olmadığı anlarda iyi zaman geçirmeye devam edecektir. Güvenlik için de alışılmışın üstünde bir yatırım yaptık. İçeri giren taraftarların rahatsız olmadan içeri girmesini sağlayacağız. Her noktayı kontrol edebileceğiz. Yüz tanıma sayesinde de olayın faillerini 1 dakikada bulabileceğiz. Statta hibrit teknolojisi kullanılmıştır. Çim’in altında hem ısıtma hem de soğutma sistemi vardır. Zeminin her zaman sağlıklı olmasını sağlayacağız. Burası sadece bir stat olmayacak. 7 gün 24 saat yaşanabilecek bir stat olacak. Burası her gün halkımıza açık olacaktır. Boğazın yanında olmamıza rağmen futbol zemini eksi 4 metrede oynanacaktır. Bu kolay görünüyor ama çok zor bir uygulama. Eski stadımız İnönü’nün yıkımından bin 500 ton demir çıktı. Yeni stat içinse yaklaşık 20 bin ton demir kullandık" şeklinde konuştu.
ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR: "KARA KARTALLAR SİZİ SONSUZA KADAR MİNNETLE ANACAKTIR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Orman, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Kara Kartal’ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız, Sayın Cumhurbaşkanımız; bize bu yolu açmasaydınız, bugün bu mutluluğu yaşayamayacaktık. Kara Kartallar sizi minnetle anacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız siz olmasaydınız, önümüzü açmasaydınız bugünkü mutluluğu yaşayamayacaktık. Tekrar teşekkür ediyorum. Kara Kartallar sizi sonsuza kadar minnetle anacaktır" dedi.