Mersin’in Silifke ilçesinde Karadedeli Ortaokulu bahçesine, 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında mahalle sakinleri, Mersin Büyükşehir ve Silifke Belediyesi'nin ortaklaşa katkılarıyla yapılan çim futbol sahası törenle açıldı.

Açılışa Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AK Parti Mersin milletvekili adayı Abdullah Kuz, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, daire amirleri, şube müdürleri, öğretmenler ve mahalle sakinleri katıldı. Açılış törenine katılan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha ferah ve modern şartlarda eğitim görmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin ders dışında da sosyal faaliyetlerde bulunması ve zeka seviyelerinin gelişmesine katkı sağlayan sportif faaliyetler önem arz ediyor. Oynanan müsabakalarda öğrenci takımlarının kazanmasından veya kaybetmesinden ziyade dostluk en önemli kazanım olacak. Ben inanıyorum ki her zaman oynanan maçlarda centilmenlik ön planda olacak. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin her zaman daha iyi olmasını istiyor. Geleceğimiz olan öğrencilerimizi yetiştiren fedakar, cefakar öğretmenlerimiz her şeyi hak ediyor. Öğrencilerimize bu imkanları sağlayan öğretmenlerimize ve çim futbol sahası yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Karadedeli Ortaokul Müdürü Uğur Akbulut ise 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında öğrencilerin ders dışında da sosyal anlamda gelişmesi ve sportif başarılar kazanması için okulun bahçesine çim futbol sahası yaptıklarını söyledi. Akbulut, "Öğrencilerimiz ve köylülerimiz bu sahadan faydalanabilecek. Her zaman yanımızda olan mahalle sakinlerine, Mersin Büyükşehir ve Silifke Belediyesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çim futbol sahası Silifke’ye, okulumuza ve mahallemize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Karadedeli Ortaokulu ve Atayurt Ortaokulu arasında oynanan futbol maçının başlama vuruşunu yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, her iki takım oyuncularına da başarılar diledi. Oynanan karşılaşma berabere bitti kazanan dostluk oldu. Açılış sonrasında protokole çilek, erik, sıkma, börek ayran ikram edildi.

Yapılan çim futbol sahası en fazla okul öğrencilerini memnun etti. Öğrenciler, her teneffüste ve diğer zamanlarda futbol oynayacaklarını söyleyerek emek veren herkese teşekkür etti. Öğrenci velileri de emeğe geçen herkese teşekkür ederek çocuklarının mutluluklarına ortak oldu.