Dünya Gençler Oryantiring Şampiyonasına (JWOC) hazırlanmak maksadıyla Genç Milli takım aday kadrosu Ankara'da kamp merkezinde kampa girdi.

Oryantiring Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, federasyonun 2014-2015 faaliyet programında yer alan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası 04-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında Norveç’te yapılacak. Şampiyonaya hazırlanan 19-20 Yaş Milli Takımı, Ankara'da çalışmalara başladı. Milli takım kafilesinde, kafile başkanı yönetim kurul üyesi Bülent Çendik başkanlığında, milli takım antrenörleri Kenan Aksin ve Fatih Özdemir yer alıyor. 4 bayan ve 5 erkek sporcu ile birlikte toplam 9 sporcu kampta bulunuyor. Bir bayan sporcu ise Avrupa yıldızlar şampiyonası bitiminde Norveç'teki kampa katılacak.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, kampın milli takım seçme niteliği taşıdığını belirterek, 26 Haziran'a kadar Ankara Beynam Ormanları- Kızılcahamam Işık dağı bölgelerinde kamp yapacaklarını kaydetti.

Gençler kategorilerinde hem teknik anlamında zorlayıcı hem de kuvvet çalışmaları ile arazi ve harita eğitimlerinin yapılacağını ifade eden Çolakoğlu, kafilenin 27 Haziran Pazartesi günü Norveç'e gideceğini belirtti.

Kampa katılan sporcular şu şekilde yer almaktadır.
Kızlar: Ankara'daki kampta bulunanlar: Ayşe Bozkurt, Melike Sancak, Şakire Çelik, Selma Cabri, (Norveç'teki kampa katılacak olan Elif Gökçe Avcı)
Erkekler: Musa Yeli, Orhan Kutlu, Oğuzhan Karatepe, Huzeyfe Sığırcı ve Can Hüseyin Şapul.