OSMANİYE (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Osmaniye Gençlik’te üst üste alınan 2 galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Başantranör Aydın Uğuz, AA muhabirine, sahalarında Hatay Büyükşehir Belediye ve deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye'yi yenmelerinin, takımda moralleri yükselttiğini söyledi.

Sezon başından beri sakat olan Moss ve Lales’in iyileştiğini, bu sporcuların performansının, takımın galibiyetinde pay sahibi olduğunu aktaran Uğuz, şunları kaydetti:

"Sezon başından bu yana sakatlık yüzünden tam kadro maçlara çıkamıyorduk. Moss ve Lelas'ın iyileşerek takıma dahil olması ve yeni transferlerimizin uyum sorunu yaşamaması, galibiyetler getirdi. Tam kadro çıktığımız Hatay Büyükşehir Belediye maçını kazandık. Ardından deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye galibiyeti büyük moral oldu. İki maçta da iyi savunma yaptık, ribaunt sorunumuz vardı onu çözdük. Oyuncularımın her hafta daha iyi performans sergileyeceğine inanıyorum."

Uğuz, sporcularına güvendiğini, takımın başarısının devamı için taraftarın desteğinin şart olduğunu belirtti.

Taraftarın takıma sahip çıkmasını isteyen Uğuz, "Takımdaki sakatlıkları, yaşanan sıkıntıları bilmeyenler, teknik ekip ve sporcularımıza yönelik haksız eleştiride bulundu fakat biz, inancımızı hiç kaybetmedik. Osmaniye halkı ve taraftarlarımız da takıma inansın, güvensin, desteklerini esirgemesin. Bizler bugün varız, yarın yokuz fakat bu takım başarılı olduğu sürece hep var olacak ve kente sportif alanda değer katacak. Bu yüzden takıma sahip çıkılması önemli" diye konuştu.

Uğuz, hafta sonu konuk edecekleri Edirne Belediyesi Edirnespor'u da yenmek istediklerini sözlerine ekledi.