Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "İnşaat sektörünün önünde engel oluşturan imar sorunları bir bir çözülüyor." dedi.

Modern bir çalışma ortamına kavuşan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, personel sayısının da arttırılmasıyla, imar ve inşaat sorunlarına kısa zamanda çözüm üretildiği açıklandı. Konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Göreve geldiğimiz günden beri, gerek merkez ilçe, gerekse kapanan belde belediyelerimizin mevcut imar sorunlarını çözmek için adımlar atıyoruz. Bunlardan bir kısmı sonuç vermeye başladı. Atakent Mahallemizde imar plan notlarından kaynaklı sorun çözülerek, beldede yeniden İmar durumu ve ruhsatlar verilmeye başlandı. Yine Atakent Mahallemizde, kıyı ile ilgili açılan dava iptal edilmiş olup, Pazartesi günü yapılacak olan meclis toplantısında alınacak kararla, Atakent sahili, ilk 100 metre de yeniden imara açılacaktır.
Silifke merkezde yaşadığımız İmar paftalarından kaynaklı sorunlar ise, Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz ortak çalışmalarla bir çözüm noktasına ulaşmak üzeredir." dedi.