Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor daha önce anlaşmaya vardığı teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Osmanlıspor Batıkent Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Mustafa Reşit Akçay ve Sportif Direktör Jurgen Röber katıldı. Kulüp adına Genel Menajer Ender Yurtgüven de imza töreninde yer aldı.

İmza töreninde konuşan Genel Menajer Ender Yurtgüven, sezonu Uğur Tütüneker ile açtıklarını daha sonra karşılıklı anlaşarak yolları ayırdıklarını ifade etti. Çalışmayı arzu ettikleri Mustafa Reşit Akçay’ı takımın başına getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Yurtgüven, yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki bu teknik ekibimizle beraber, Akçay ve Röber’le beraber bir koordinasyon çerçevesinde Osmanlıspor’u hak ettiği noktaya getireceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Transferlerle ilgili de bilgi veren Yurtgüven, "Türkiye’den Musa ve Mehmet Güven’i kadromuza kattık. Yurt dışından da Acevedo, Artur kadromuza girdiler. Brezilyalı sağ bek Patrick’i de kadromuza kattık. Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala anlaşabiliyorsunuz. Biz de bu talimata istinaden hakkımızı kullanarak Patrick ile anlaştık. Kendisinin bu sezon kadroya dahil olması için elimizden gelen çalışmalarımızı yapıyoruz. En kötü Aralık ayında bizimle beraber olacak. 3 yıllık bir sözleşme imzaladık." dedi.

RÖBER: BURAYA YARDIM ETMEYE GELDİM

Osmanlıspor Sportif Direktörü Jurgen Röber de kulüpte olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Röber, kulüple ilişkilerinin her zaman pozitif olduğunu kaydederek, "Burada şu anda farklı bir görevde bulunmaktayım. Hoca olarak değil, sportif direktör olarak katkı sağlamaktayım. Benim de 40 yıllık bir deneyimim var. Gerek Almanya’da olsun gerek İngiltere ve diğer ligler olmak üzere edindiğim tecrübelerim var. Buraya da yardım etmeye geldim. Bu kulübe bir profesyonellik katmak, hocamıza ve takımımıza yardımcı olmak için buradayım. 4 haftalık veya 6 haftalık bir süreçte bir takım kurmak kolay değildir. Bunun için belki de en az 6 aylık bir süreç gerekmektedir. Biz bunu deneyeceğiz, bunu başarmaya çalışacağız. Gelecekte bunu kesinlikle başaracağımızı söyleyebilirim. Başta bizim düşüncemizin ligde kalmak olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

AKÇAY: PROVOKATE EYLEMLERİN HİÇBİR TANESİNE YANIT VERMEYECEĞİZ

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay da kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etti. Akçay, "Çok çalışarak, çok sahiplenerek yanıt vermek istiyoruz. Kulüp vizyonu ve misyonu hangi anlamları taşıyor ve hangi mesajlar içeriyor bunu biliyoruz. Bu nedenle edep ve haddini bilme konusunda çok dikkatli olacağız. Futbolun içerisindeki her türlü argümana, gruba karşı çok saygılı olacağız. Bu federasyon, hakemler, rakip takım olabilir. Çünkü kulübümüzün ismiyle örtüşen bir vizyonu var. Bu vizyonu teknik heyet olarak sorumluluklarımız bilerek üstleneceğiz." ifadesinde bulundu.

Bir gazetecinin, 'Edep ve ahlaktan bahsettiniz. Bunun nedeni nedir ?' sorusuna ise Mustafa Reşit Akçay, "Spor camiasının içerisinde fanatik grupların saldırgan zaman zaman kontrol edilemeyen güçlerin varlığı kulübümüzün temsil ettiği vizyona belki zarar verici bir eyleme dönüştürülebilir. Biz bu provokatif eylemlerin hiçbir tanesine yanıt vermeyeceğiz ve içinde bulunmayacağız anlamında bir açıklamadır." diye cevap verdi.

"KISACA TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR"

Transfer çalışmalarını değerlendiren tecrübeli teknik adam Mustafa Reşit Akçay, "Sayın Röber, yönetim ve biz gerçeklerle yüzleşip takımızı analiz ederek ihtiyaçları belirledik. Yönetime sunduk. Ender Bey çalışmaların devam ettiğini size ifade etti. Ekonomik yönü var. Kısaca transfere ihtiyacımız var. Çok kısa zaman içinde sonuçlarını göreceğiz.” dedi.

Uğur Tütüneker’e emeklerinden ötürü teşekkür eden Akçay, "Takım bir üst lige çıkmıştır. Dolayısıyla bir üst ligin ihtiyaçları farklı bir alt ligin farklıdır. Takımımız içerisindeki enerjinin ve kalitenin yukarıdaki lige uygun hale getirilmesi için transferin bazı mevkilere şart olduğunu söylemek istiyorum." diye konuştu.

AKÇAY’IN YARDIMCILARI BELLİ OLDU

Bu arada konuşmaların ardından imzalar atılarak toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Ayrıca Akçay’ın yardımcıları da belli oldu. Akçay’ın teknik ekibinde Hüseyin Cimşir, Hakan Polat, Thomas Mark, Çağlar Volga ve Tayfun Türkmen isimleri yer alıyor.