Bursaspor’un genç orta saha oyuncusu Ozan Tufan, Pregier Lig’de oynamak istediğini söyledi. Teknik direktör Şenol Güneş’e teşekkür eden milli futbolcu, Şenol Güneş olmasa milli takıma gidemeyeceğini dile getirdi.

Yeşil beyazlı kulübün televizyonu Bursaspor TV’ye açıklamalarda bulunan genç yetenek, A Milli Takıma yükselmesiyle ilgili şunları söyledi: “20 yaşında milli takım formasını giymek çok iyi bir şey. Fatih hoca son maçta Emre ağabeyi yedek bıraktı. Ben onun yedek kalmasına şaşırdım. Fenerbahçe’nin kaptanı yedek kaldı ve ben oynadım. Böyle bir durum olunca işi daha çok sıkmam gerektiğini düşündüm ve ‘Bu benim çağ atlayışım’ dedim. Milli takım kariyerimde de yer edinmeye başladım. Fatih hoca beni davet ediyor bende en iyi şekilde kendimi göstermek istiyorum.”

“BURSASPOR’DA OYNAMASAM MİLLİ TAKIMA GİDEMEZDİM”

Milli takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in çok cana yakın biri olduğunu belirten Tufan, şöyle devam etti: “Dışarıdan öyle gözükmüyor ama Fatih hoca çok cana yakın. Konuşma tarzı, bilgisi çok üst düzey. Aramız çok iyi. Maçlarda da oynatması olsun, diyaloglar olsun çok iyi bir hoca. Milli takıma gitmemde Şenol Hoca’nın payı da büyük. Bursaspor’da oynamasam oraya gidemezdim. İkisi de Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri. Önemli olan onlardan bilgi almak.”

“MİLLİ TAKIMI BURSASPOR KAMPINA ÇEVİRDİNİZ”

Ozan Tufan, milli takımda 6 Bursasporlu oyuncu olması nedeniyle takım arkadaşlarının, “Burayı Bursaspor kampına çevirdiniz” dediğini belirterek, “Büyük bir ekip olduk. Bu durum bizi biraz daha rahatlatıyor. İnanılmaz bir özgüven geliyor. Şener ağabeyin ne yapacağını biliyorum. Ona göre rahat oynuyorum. Gökhan ağabey oynasa ne yapacağını bilmiyorum. Çünkü onunla çok fazla beraber oynamadım.” dedi.

“HOLLANDA MAÇINDA NEFES NEFESE KALDIK”

Hollanda maçını da değerlendiren Ozan, “Fatih hoca o maça çıkarken iki plan belirledi. Ya atak yapacaktık, ya da savunma oynayacaktık. Hollanda maçında geriye çekilme kararı aldık. Orta sahalar için zor oldu. Daha dakika 15’te nefes alamıyordum. Bir sağa, bir sola koştum. Zaman geçmedi, hücuma da çıkamıyoruz. Selçuk ağabey, Mehmet ağabey nefes nefese kaldık. Neredeyse ceza sahası içinde basıyorlardı. Baskıyı atlatamadık. Sonra açılmaya başladık. Gol gelince rahatladık. Takımın disiplini çok iyiydi. Ben ilk defa saha içinde bu kadar disiplinli bir maç oynadım. Hollanda yenilmeyecek bir takım değil. Kazakistan onları zorlamıştı.”

“GÖKHAN, ‘5-0 YENİLSEYDİK BU KADAR ETKİLEMEZDİ’ DEDİ.”

Maçın ardından Gökhan’ın, “5-0 yenilseydik bu kadar etkilemezdi” dediğini hatırlatan Ozan, “İkinci yarı Sneijder ile bire bir oynuyordum. Tehlikeli şutları var. Tutacağım ama pozisyon icabı içeri giriyorum. Sneijder kendini sürekli boşa atıyor. Korkuyorum bir şey olacak diye. En sonunda istemediğimiz bir şey oldu.” ifadelerini kullandı.

“TEK EKSİĞİMİZ TECRÜBESİZLİK”

Sahada her mevkide oynayabileceğini vurgulayan Ozan, Bursaspor’un tek eksiğinin tecrübesizlik olduğunu kaydetti. Ozan, “Skoru koruyamıyoruz. Nerede, ne yapacağımızı bazen bilmiyoruz. En büyük eksiklerimizden biri bu. Beşiktaş maçında skoru korusak çok iyi olacaktı. 3-2 yenildiğimiz Beşiktaş maçında çok üzülmüştüm. Bir anlık dalgınlığa geldik ve skoru koruyamadık. Takım çokta yorulmuştu. O maça çok üzülmüştüm. 2-2 bitse çok daha iyi olacaktı.” diye konuştu.

“FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYON OLUP OLAMAYACAĞI BELLİ DEĞİL”

Ozan, ligin 27. haftasında oynanacak Fenerbahçe maçı için ise, “Fenerbahçe’nin şampiyon olup, olamayacağı belli değil. Biz zaten rahatız. Kaybedecek bir şey yok. Onların büyük bir sıkıntıları, şampiyonluk stresleri var. Onlar hata yapacaktır. Biz soğukkanlı bir takımız.” şeklinde konuştu.

“ŞENOL HOCA İNŞALLAH BİZDE DEVAM EDER”

Şenol Güneş’in Bursaspor’da devam etmesini isteyen Ozan, “Benim sıkıntılarım vardı. İki günde bir Şenol hoca ile görüşüyoruz. Odasına olumsuz gidiyorum, olumlu çıkıyorum. Sinirli gidiyorum, rahat çıkıyorum. Sahaya da bunu yansıtıyor. Taraftarlar da hocayı seviyor. Karakteri de çok düzgün. İnşallah bizde devam eder.” yorumunda bulundu.

“PREMIER LİG’DE OYNAMAK İSTİYORUM”

Ozan, hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Türkiye Kupası’nı burada kaldırıp, bir an önce yurt dışını görmek istiyorum. Premier Lig’de oynama isteğim var. Maçlarını hiç kaçırmam. Beni bağlayan futbola sahipler. İnanılmaz bir ortam var. En kötü takımla en iyi takım oynasın skorun ne olacağı belli değil. Gönlümde Premier Lig var. İnşallah orada oynarım.”