İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A. Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, 26 Nisan'da koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na dair önemli bilgiler aktarırken, "Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda ilkleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Spor Gündemi programında yaptığı açıklamada, 26 Nisan'da koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirten ve yarışa dair bilgiler de veren Özbayraktar, İstanbul'un marka değerini yükseltmek için bu işe gönül verdiklerini söyledi.

İstanbul'un bir marka değeri olduğunu, tüm dünyada da tanınırlığı olduğunu belirten Özbayraktar, "Bu tip organizasyonlar İstanbul'un reklamını yapıyor. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu da eski adı Avrasya Maratonu, şimdi ise Vodafone İstanbul Maratonu olarak koşulan maraton gibi çok değerli bir hale getirmeyi istiyoruz." diye konuştu.

"HALKIN DA MARATONU OLACAK"

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu İstanbul'luların tamamına tanıtmak ve o günü maraton günü olarak yaşamak ve İstanbul'lulara yaşatmak istediklerini ifade eden İsmail Özbayraktar, "İnsanlarda bir algı yaratmak istiyoruz. Halkımızda maratonlara sadece profesyonellerin katılabileceği düşüncesi hakim. Halbuki amatörler de bu tip organizasyonlarda yer alabilir. Maratonu dünyanın en hızlı parkurlarından birinde düzenliyoruz. Herkesin bu imkanlardan yararlanmasını isteriz." dedi.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na bu yıl çeyrek maratonu da eklediklerini hatırlatan Özbayraktar, bunun yanında Bayrak Yarışları'nın da ilk defa düzenleneceğini söyledi. Özbayraktar, sporseverler koşuya 10 Nisan tarihine kadar 50 lira karşılığında kaydolabileceğini de belirtti.