Samsun Canik Basketbol Başantrenörü Uğur Özden, yeni antrenör Erdal Yeğin ile birlikte bu takımın çok iyi bir takım olduğunu herkese ispat edeceklerini söyledi.
Samsun Canik Basketbol Başantrenörü Uğur Özden, kendi evinde oynadıkları ve Fenerbahçe’nin 74 - 59‘luk galibiyetle ayrıldığı maçı değerlendirdi.
Takım oyuncularını tebrik eden Samsun Canik Basketbol Başantrenörü Uğur Özden, “Bugün sahaya çıkan, mücadele eden takım oyuncularının hepsini tek tek kutluyorum. Zor bir dönem geçiriyoruz. Şimdi yeni bir koçumuz var. Bu takımın iyi olduğunu hep söylüyordum. Artık Galatasaray ve Fenerbahçe maçları ile de iyi takım olduğumuzu biz görmeye başladık. Çok yakın zamanda Erdal Yeğin ile beraber bu takımın iyi bir takım olduğunu herkese ispat edeceğiz” dedi.
Samsun Canik Belediyespor’un yeni hocası Zafer Yeğin’in lisansı yetişmediği için bugün oynanan Fenerbahçe maçını tribünden izledi.
Birinci periyodun sonunda takım kaptanı Tuğba Taşçı ile arasında geçen diyaloğu anlatan Özden, “Tuğba hakemle konuşurdu. Ben de ona hakemle konuşmayacağını söyledim. ‘Ben kaptanım konuşurum’ dedi. Ben de ona ‘geç yerine otur’ dedim ve oturdu. Devre arasında soyunma odasında hiçbir şey konuşmaya gerek bile kalmadan üçüncü periyotta çıktı oyununu oynadı. Bu tür şeyler maçın atmosferinden dolayı olabilir. Böyle reaksiyonlara alışığız. Tuğba da ben de reaksiyonumuzu verdik. Devre arasında özel bir şey konuşmadan maçta yanıma çağırdığımda çıkıp çok güzel oyununu oynadı. Önemli olan budur. Tuğba’yı oyuna aldığımda hiçbir şeyi kafasına takmadan çok iyi maç çıkarttı” diye konuştu.
Mağlup oldukları için üzgün olduğunu ifade eden Samsun Canik Basketbol oyuncusu Naignouma Coulibaly, “Maça iyi başladık. Öne de geçtik ama takım savunması ve ribauntlarda geçen maçlarda daha iyi olmamıza rağmen bireysel savunma hataları yaptık. Bunları tamamlayacağız. Hücumda da takım oyunu oynamaya, potaya yanlış zamanlarda gitmemeyi organize etmemiz gerekiyor. Çünkü o yanlış gidişler arkaya hızlı hücum olarak geriyor dönüyor ve kolay basketler veriyoruz. Çok iyi mücadele ettiğimiz maçı kaybettik. Bunları çalışıp düzelteceğiz. Bu geçtiğimiz maçların hepsinin kazanılabilir olduğunu gösterdik ama artık kazanmamız gereken maçlar geliyor. Onları artık kazanmamızın yoluna bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.