Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, bu hafta oynayacakları Torku Konyaspor mücadelesi öncesi takımın moralinin iyi olduğunu ifade ederek, deplasmanda alacakları bir galibiyetle farklı noktalara geleceklerini söyledi.

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde teknik direktör Mehmet Özdilek, kulübün Beştepe’deki tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Özdilek, geçen hafta Ankara derbisinde hak ettikleri bir 3 puan aldıklarını söyledi. Osmanlıspor mücadelesinin rakiple puan farkını indirme adına önemli bir müsabaka olduğunu söyleyen Özdilek, bu yönden başarılı bir hafta geçirdiklerini kaydetti.

Bu hafta kendi evinde iyi oynayan Torku Konyaspor ve çok tecrübeli bir hoca olan Aykut Kocaman'a karşı oynayacaklarını belirten Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakıldığı zaman diğer müsabakalar gibi zor olacaktır. Bizim açımızdan en önemli değerlerden bir tanesi içeride yakaladığımız kazanma alışkanlığını dışarıda da yakalamamız gerekiyor. Sezon başından beri dışarıda beklentiden uzak durumumuz var. Bu hafta başlangıç olmalı. Kazanma istikrarı çok önemli ama maalesef bunu pek yakaladığımız söylenemez. Takımın morali iyi. Dışarıdan alacağımız bir galibiyet bizi farklı noktalara getirir. Ümit ederim ki bunun başlangıcı da Konya maçı olur."

Sezon itibariyle bakıldığı zaman camia olarak periyotlar halinde zor günler geçirdiklerini kaydeden Özdilek, "Ama güzel günler hep zorlu duraklardan geçer bunu da bilmemiz lazım. Doğa’nın problemi devam ediyor. Doğa ve Halil İbrahim bizimle birlikte olamayacak. İki gündür Skulason ve Mustafa takımdan ayrı çalışıyorlar. Bugün itibariyle Skulason takıma katılacak. Yarın da Mustafa takıma yüzde yüz katılacak. Şuanki durumları oynamalarına bir sorun teşkil etmiyor diye gözüküyor. Onun haricinde Ahmet Oğuz cezalı, oraya bir alternatif bulacağız. Amacımız oraya giderken kazanmak, puan veya puanlarla dönmek ki, Osmanlıspor maçının bir anlamı olsun. Sezon başından beri içeri ve dışarı istikrarını arka arkaya yakalayamadık. Bu hafta kazanıp ardından içeride oynayacağımız Mersin maçını da kazanıp milli takım arasına sağlıklı girmek istiyoruz. Rakibimizi iyi biliyoruz, iyi analiz ettik. Güçlü olan yanları evet, bunun yanında zafiyeti olan durumları da var."

"BEŞİKTAŞ’IN SÜPER LİGDE BULUNDUĞU YERİ HAK EDEN BİR KONUMU VAR"

Süper Lig'de geride kalan 9 hafta sonunda en yakın rakiplerine 4 puan fark atarak liderlik koltuğuna oturan eski takımı Beşiktaş ile ilgili bir soru üzerine ise Mehmet Özdilek, şöyle cevap verdi:

"9. hafta itibariyle ortada 22 puan almış bir Beşiktaş var. Geçen sene de 20 puan almış. Geçen seneden bir tık daha ileride gibi görünüyor. Ama oyun anlamında bakıldığı zaman Süper Lig'de bulunduğu yeri hak eden bir konumu var. Ben hep futbolda şuna bakıyorum; futbolda son önemli. Bu benim takımım için de geçerli. Çünkü 34. hafta sonunda kimse, 9. haftada kimin hangi puanda olduğunu hatırlamıyor. Dolayısıyla iyi başladılar ama sonu nasıl gelecek diğer takımları da çok göz ardı etmemek lazım."

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 10. haftasında 30 Ekim Cuma günü saat 19.00'da oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenmanda futbolcuların neşeli görüntüleri dikkat çekti. Çemberle yapılan özel çalışma izleyenleri de gülümsetti.