Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kulüplerde yabancı oyuncuların çoğunun yedek kulübesinde oturduğunu söyledi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kulüp binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TFF'nin bu seneki yabancı statüsü kararının irdelenmesi gerektiğini ifade eden Özdilek, "Bütün takımlara baktım, kulübede 5-6 tane yabancı oyuncu oturuyor. Bütün kulübelerde ciddi yabancı profili var. Bu sağlıklı mı değil mi tartışmak gerekiyor. Yabancıların birçoğu kulübede oturuyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ile ilgili bunları bütün olarak anlatmak kolay değil. Türk futbolunun genel yapısıyla ilgili baktığım zaman bu serbest yabancı statüsünün çok sağlıklı kullanıldığını düşünmüyorum." dedi.

Bu hafta itibariyle Landel ve Halil İbrahim haricinde sakat oyuncu probleminin olmadığını kaydeden Özdilek, uzun zamandır sakat olan Stancu’nun geri gelmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

"LİGİN EN FORMDA TAKIMINA KARŞI OYNAYACAĞIZ"

Hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları maçın önemine de değinen tecrübeli teknik adam, "Ligin en formda takımına karşı oynayacağız. Rakipten çok kendi yapacaklarımıza odaklanmalıyız. Kazanma adına saha içinde ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Buraya gelirken, şunu demiştim; oynadığı her müsabakada oynadığı oyundan keyif alan, kazansa da kaybetse de alkış alabilecek takım hüviyetine bürünmekti. Bunu Bursa’da yaptığımıza inanıyorum. Bu hafta daha da üstüne koymalıyız. Yaptığımız hatalardan biraz daha imtina etmeliyiz ki, karşımızda bu hataları çok çabuk değerlendirebilen bir takıma karşı oynayacağız. Analizlerimizi yaptık. Rakibin gücünü bilerek ama bizim kendi isteğimizin ne olduğunu sahaya yansıtarak bu maçtan istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. Oyuncularıma güveniyorum. Hem güven anlamında hem takım olma anlamında çok kısa bir süre olmasına rağmen çok büyük bir mesafe katettik. Her takıma karşı aynı ciddiyet ve hassasiyeti saha içerisinde göstereceğiz. Kazanma odaklı olacağız." diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ MAÇININ BURSASPOR MAÇINDAN SONRA OLMASINI AVANTAJ OLARAK GÖRÜYORUM"

Sezon başı için 4 haftada 3 mağlubiyetin fazla olduğunun altını çizen Özdilek, bir şeyleri değiştirmek için zaman gerektiğini ifade etti. Özdilek, "Zorlu bir süreç. Bütün Anadolu kulüplerinin bu tür süreçleri var. Bizde hiçbir karamsar tablo yok. Beşiktaş maçında kazanabilir, kaybedebilir ya da berabere kalabiliriz. Kaybetmek dünyanın sonu değil. Ben Beşiktaş maçının Bursaspor maçından sonra olmasını avantaj olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN GALİBİYETİ İLE AVRUPA'DA BİR NEBZE MUTLU OLDUK"

Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının durumunu da değerlendiren Özdilek, şöyle konuştu: "Dün gece Beşiktaş’la bir nebze mutlu olduk. Avrupa arenasına çıkan tüm takımların başarılı olması tek dileğimiz. Galatasaray da Şampiyonlar Ligi'nde istenileni yakalamayan bir takım. Fenerbahçe’nin oynadığı kaybettiği müsabaka, Beşiktaş o anlamda biraz daha teselli etti Türk insanını."