Ziraat Türkiye Kupası’nda yarın Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Kayserispor’da Başkan Yardımcısı Erhan Karacaoğlan, "Fenerbahçe karşısında kazanmak istiyoruz ama hafta sonu oynayacağımız Kasımpaşa maçı bizim için daha önemli" dedi.

Sergen Yalçın’ın göreve gelmesinin ardından son 5 lig maçında 13 puan toplamayı başaran Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Kayserispor Başkan Yardımcısı Erhan Karacaoğlan, İHA’ya yaptığı açıklamada Fenerbahçe’nin kupaya önem vereceğini belirterek, "Fenerbahçe’nin ligdeki iddiası her geçen gün azalmaya başladı. Kupaya daha fazla önem vereceklerdir. Avrupa’ya gitmenin en kısa yolu bu olacak. Kupa maçının önemi Fenerbahçe için daha fazla. Bizim için de kupa önemli ama bizim önceliğimiz ligde kalmak" ifadesini kullandı.

"Federasyona başvurduk ama netice çıkmadı"

Kasımpaşa ile ligde oynayacakları karşılaşmanın kendileri adına çok önemli olduğunu söyleyen Karacaoğlan, "Hocamız, Fenerbahçe karşısında rotasyona gidebilir. Tabii ki benim söylediğim bir tahmin. Mutlaka kafasında bir plan vardır. Kasımpaşa karşılaşması bizim için 6 puanlık değil, 16 puanlık bir maç. Fenerbahçe ile oynayacağımız kupa maçının gününün değişmesi için federasyona başvuruda bulunduk ama sonuç çıkmadı. Kasımpaşa, kupa maçını salı günü oynuyor, biz perşembe günü oynuyoruz. İki takım pazar günü karşı karşıya gelecek. Futbolcular için haftada 2 maç yapmak normal görülebilir ama aradaki süre çok kısa. Diğer takımlar çarşamba günü oynayıp, pazar günü maça çıkıyor. Şu anda bir çıkış içerisindeyiz ve bunu ligdeki Kasımpaşa maçında sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

"1 saatte bütün localar satıldı"

Sergen Yalçın’la yaşanan çıkışın ardından Kayseri şehrinin de takım için bütünleştiğini ifade eden başarılı yönetici, "1 haftadır passolig kuyruğu var. Artık talebe yetişemediğimiz için satış noktası sayısını 4’e çıkardık. Sürekli bilet ve kombine satışı var. Bunun yanında sürekli telefonlar geliyor loca almak için. Yönetimdeki arkadaşların tamamı kendi işini bıraktı, insanların isteklerini karşılamak için uğraşıyor. 1 saatte bütün locaları sattık. Kendi aldığımız locaları insanlara tahsis ediyoruz. Yönetimdeki arkadaşların hepsi, kendi satın aldıkları locaları başkalarına veriyor ki, insanlar maçlara gelip takıma destek verebilsin. İhtiyacımız olan bu görüntünün oluşması, bizim için çok önemliydi" dedi.

"Rize maçını kazanmak çok önemliydi"

3 puanlı sistemde ligde her an her şeyin olabileceğini ifade eden Erhan Karacaoğlan; "Bursaspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Konyaspor gibi takımlarla aramızda çok fark yok. 3 puanlık sistemde bir anda rakibi yendiğimiz takdirde yukarıya çıkabiliyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarından 3’er puanla dönmek, bizim için büyük avantaj oldu ve puan kaybı lüksümüz var. Bu galibiyetler takımın kendisine olan güvenini getirdi. Rize’yi deplasmanda yenmek kolay değil. Bu maç bana göre Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarından daha zordu. Galatasaray ve Fenerbahçe’den alınan puanlar çok önemli ama rakiplere verdiğimiz puanlar da çok önemli. Bu sezon 40 puan olarak belirliyoruz ligde kalmayı ama daha da aşağıya çekilebilir bu barem. Gönlümüzden geçen; rakiplerimizin oynadığı maçların beraberlikle sonuçlanması. İnşallah ligde kalırsak şöyle bir umut var, önümüzdeki sezon üst sıralara oynayacak bir takım olacağız" ifadelerini kulandı.

"İnşallah Beşiktaş turu geçer"

Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’la özdeşleşmiş bir isim olduğunu söyleyen Karacaoğlan, "Hem hocamız, hem de genel menajerimizden kaynaklı olarak devre arasında Beşiktaş Kulübü, Kayserispor’a destek olabilmek için elinden geleni yapacağını söylemişti. Bu açıklama, iki kulüp ilişkilerinin daha da kuvvetlenmesini sağladı. Beşiktaş’a baktığımızda, ligdeki konumu zaten ne durumda olduğunu gösteriyor. Çok iyi oynayan bir takım. 2 hafta sonra biz de Beşiktaş ile deplasmanda boy göstereceğiz. Bizden önce de bu deplasmana, bizim direkt rakibimiz olan Rizespor gidecek. Beşiktaş, bizimle oynayacağı karşılaşmadan önce de Avrupa Ligi maçına çıkacak. İnşallah o maçta çok iyi bir skor alırlar ve ülkemizi iyi şekilde temsil ederler. Temennim, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde Olympiakos’u eleyerek tur atlaması. Avrupa Ligi maçının ardından Beşiktaş deplasmanına gideceğiz. Bu deplasmandan 1 puan alırsak, bizim için artı olur" diyerek sözlerini noktaladı.