Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’ta Yeni Amasyaspor ile Erbaaspor arasında oynanan maçın ardından karışan yeşil sahada Erbaasporlu bir futbolcuyu attığı yumrukla yere seren Yeni Amasyaspor’un 35 yıllık malzemecisi Reşat Özlü, yumruğun maçın skoruyla ilgisinin bulunmayıp namus davası olduğunu iddia etti.
Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın 1-1 biten mücadelesinin sonunda yumruk attığı Erbaaspor’lu futbolcu Murat Saykal’ın geçen yıl Yeni Amasyaspor’da oynadığını anlatan Reşat Özlü, “Bu arkadaş geçen sene bizde oynuyordu. Yedik, içirdik. Beraber gezdik, dolaştık. Bir hafta önce benim kızıma sosyal medyadan ’Arkadaş olmak istiyorum’ diye mesaj çekmiş. Ben de yorumuna istinaden ‘Yanlış kayaya tosladın. Amasyaspor’daki Reşat’ın kızıyım diye yaz’ dedim. Yazdı ve bana cevap gelmedi. ’Ağabey özür dilerim, şunu yaparım, bunu yaparım’ demedi. Ben ona istinaden gittim vurdum. Başka hiçbir şey yok. Maçla hiçbir ilgisi yok bu olayın. Namus davası” dedi.
Saykal’ın yazdığı mesajı daha sonra kaldırdığını ancak Amasya’ya geldiğinde bir kulüp yöneticisinin konuşmasına rağmen kendisinden özür dilemediğini belirten Özlü, “35 yıllık malzemeciyim. Daha bir futbolcuya fiske vurmuş Allah’ın kulu değilim. Hatta orada Özkan ile Habip de önüme geçti. ’Bu namus davası kenara çekilin’ dedim” ifadelerini kullandı.
Görüntülerin basına yansımasının ardından çok sayıda futbolcunun kendisini arayıp duruma şaşırdıklarını dile getirdiklerini söyleyen Özlü, “Ekmeğimizi yedi. Ayağındaki donuna kadar yıkadım. Bu yazılır mı” şeklinde konuştu.
OYUNCU MURAT SAYKAL’DAN AÇIKLAMA
Geçen sezonun ilk yarısında Yeni Amasyaspor’da oynadığını hatırlatan Erbaasporlu oyuncu Murat Saykal, yaptığı açıklamada, “Reşat ağabey sevdiğim biri. Geçtiğimiz yıl beraberdik. Onun bana bu şekilde davranışına ben karşılık veremem zaten. Reşat ağabey farklı şeyler söylemiş ama öyle bir şeyin olmadığını ben dahil, kendi dahil herkes biliyor. Ben oradan uzaklaştım. Oradan geçerken futbolcular bana yöneldi. Burada benim sadece Reşat ağabeyle sorunum olsa bunu Reşat ağabey bana maçtan önce kenara çekip sorsa açıklardım. Onu geçtim futbolcuların derdi ne? Tribünlerle neden böyle bir olay yaşadım ben? Hiç onaylanacak şeyler değil bunlar” şeklinde konuştu.