Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, 2016 yılının kendileri için çok başarılı geçtiğini belirterek, Kırkpınar’da hem boy atlayan hem de derece yapan güreşçilerinin olduğunu söyledi.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Aliço Pehlivan Güreş Eğitim Merkezi’nde 2017 yılı sezonu hazırlıkları için hız kesmeden çalışmalarına başladıklarını belirten Delen, İHA’ya yaptığı açıklamada, Edirne’de güreşin büyük bir ivme kazandığını belirtti.
“Edirne güreşi büyük bir ivme kazandı”
Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, kulüp bünyelerinde güreş branşında yüzü aşkın sporcuları olduğunu hatırlatarak, “Güreş branşında en minik boydan, en büyük boya kadar... 2016 yılı genel anlamda bizim için çok güzel geçti. Edirne güreşi büyük bir ivme kazandı. Boy atlayan, Kırkpınar’da derece yapan sporcularımız oldu. Güreş anlamında Edirne çok güzel yerlere gidiyor. Tabi ki çok daha güzel olabilir. Edirne güreşte çok daha iyi konumları hak ediyor. Bunun için de sporcularımıza hem maddi hem de manevi desteğin artması gerekiyor. Sporcularımıza destekler artarsa bu işler daha güzel yerlere taşınır” ifadelerini kullandı.
“Hedef 2017”
Delen, 2016 sezonunun bitişi ile beraber hız kesmeden 2017 yılı hazırlıklarına başladıklarına değinerek, “Şimdi hedef 2017. Hem minder güreşinde hem de yağlı güreşlerde biz Şahi Spor Kulübü olarak şimdiden Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çatısı altında programlı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. 01 Ekim 2016 tarihi itibari ile de resmi olarak yapacağımız programla sezon açılışımızı yapacağız. 2016 yılında derece yapan sporcularımıza ödül törenimiz olacak. Sporcularımızın hepsinin moralleri yüksek, çocuklar çok güzel bir sezon geçirdiler. 2016 yılında ve bundan sonraki süreçte bizlere desteklerinden dolayı hem şahsım adına hem de sporcularımız adına Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.