A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın yıldız oyuncusu Sinan Güler, olimpiyat hedeflerinin adım adım ilerlemeleri gereken bir süreç olduğunu belirterek, yapmaları gerektiği şeylerin bilincinde olduklarını söyledi.
Milli takımın ve Galatasaray Odeabank’ın yıldız basketbolcusu Sinan Güler, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Başarılı basketbolcu Olimpiyat Elemeleri çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.
“HEPİMİZ YAPMAMIZ GEREKEN ŞEYLERİN BİLİNCİNDEYİZ”
Türk basketbolcuların takımlarında yeteri kadar süre alamamasının hazırlık sürecine ne gibi etkisinin olduğunun sorulması üzerine Sinan Güler, "Burada en önemli olan şey oyuncuların özgüvenini en yukarıya çekebilmek ve takımın sistemi içerisinde yapabileceklerimizi göstermek. Süreler olarak baktığımız zaman tartışılacak durumlar olabilir ama aynı zamanda buraya gelen oyuncuların kalitesi de ortada. Hedeflediğimiz şeylere bilinçli olarak hareket ediyoruz. Yeni süreç içerisinde milli forma ile sahada gösterdiğimiz performans ve mücadele ile belki de direnci kırabilecek ortamlar yapabiliriz. Şuan ki yabancı kuralı başarılı olan Türklere daha fazla süre şansı tanırken, aynı zamanda daha düşük bütçeli takımlarda Türk oyunculara hiçbir şekilde süre verilebilecek bir ortam yapmıyor. Hem alt yapılarda hem üst seviyelerde milli takımın başarısı bizim için daha önemli oluyor. Buraya gelen her oyuncu Euroleague’de Eurocup’ta üst seviyede basketbol oynayan insanlar. Hepimiz yapmamız gereken şeylerin bilincinde ilerliyoruz” diye konuştu.
“ADIM ADIM İLERLEMEMİZ GEREKEN BİR SÜREÇ”
Olimpiyat Elemeleri’nde 5 Temmuz’da oynayacakları Kanada maçının en önemli maç olduğunu söyleyen deneyimli oyuncu, “Ondan sonra Senegal maçını düşüneceğiz. Toplamda biz hedefimize ulaşmak istiyorsak 4 tane maç oynayacağız. O 4 maçında 40 dakikasını düşünerek ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Adım adım ilerlememiz gereken bir süreç” şeklinde konuştu.
“FURKAN, BEKLEDİĞİMİZDEN GEÇ SEÇİLDİ”
NBA’de Philadelphia 76ers tarafından 1. Tur 26. sıradan seçilen Furkan Korkmaz hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, “Beklediğimizden geç seçildi. Destek ve yanında olmak adına beraber izledik. Hepimiz için gurur kaynağı. Hem aramızdaki en genç oyunculardan biri olduğundan dolayı hem de alt yapıdan bu noktaya geldiği müthiş bir başarı. Umuyorum ki ilerleyen zamanda hem Türk basketbolunda hem de NBA’de önemli yer yer alan ve etki bırakan bir oyuncu olur” açıklamalarında bulundu.
“SABIRLI VE ÇALIŞKAN OLUNMASI GEREKİYOR”
NBA’e giden Türk basketbolcuların kısa zamanda tekrar dönmesiyle ilgili soruya Sinan, "Alışması zor bir süreç. Orada oynayan bir oyuncu olmadığım için çok karşılaştırabileceğim bir ortam yok. Çok sabırlı olması gerek ve çok başarılı olmak için çok başarılı olunması gereken ortam olduğuna eminim. O istikrarı yakaladığın zaman kolay destek buluyorsun. Sabırlı ve çalışkan olunması gerekiyor” diye cevap verdi.