Özel Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığ'ının, Kazakistan Teknoloji Enstitüsü desteği ile düzenlediği Uluslararası İnformatik Asya Pasifik Bilgisayar Olimpiyatı'nda üçüncü oldu.

Olimpiyatların bu yıl üçüncüsü Kazakistan Uluslararası Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 30 ülkeden 700 projenin katılımıyla gerçekleştirildi. Uluslararası İnformatik Asya Pasifik Bilgisayar Olimpiyatı'na katılan Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri 2 kategoride yarıştı. Yarışta Safvet Koleji öğrencileri dünya üçüncüsü olmayı başardı.
Yarışmayı değerlendiren ve derece alan öğrencilerin ödüllendiren Özel Nilüfer Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, 2014-2015 eğitim öğretim yılı Özel Nilüfer Safvet Koleji olarak verimli geçtiğine inandıklarını söyledi. Göbül, şunları kaydetti: "Okulumuz TEOG sınavlarında, sporda ve sanatta olduğu gibi olimpiyat ve proje yarışmalarında başarılı öğrenciler yetiştirmekte. Biz okul olarak ilçemizin adını eğitim ve öğretimde duyurmak için öğretmen ve öğrencilerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz."

İsmail Göbül, okul olarak öğrencilerini çok yönlü yetişmesi ve dünyayı tanıması kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin öz güvenlerinin gelişmesi ve ilgi duydukları alanlarla ilgili çalışmalar yapması adına ulusal ve uluslararası tüm yarışmalara katılmaya özen gösterdiklerini ifade eden Müdür Göbül, "Kazakistan’da yapılan olimpiyat da bunlardan bir tanesi. Öğrencilerimiz lise öğrencileri ile birlikte bu yarışmaya katıldılar. 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz projelerini en güzel şekilde sunarak ülkemize madalya kazandırarak İnegöl ün ve Bursa’nın gururu oldular. Okulumuz yıllardır pek çok yarışmada olduğu gibi uluslararası yarışmalarda İnegöl’e madalyalar kazandırmaya devam ediyor." dedi. Olimpiyatta dereceye giren öğrencilere okul yönetimi tarafından altın hediye edildi.