Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Özel Olimpiyat Oyunları düzenlendi. Atletizm, masa tenisi ve yüzme branşlarında gerçekleştirilen oyunlara 12 farklı ilden gelen 205 özel sporcu katıldı. ÇÜ Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen oyunlara antrenörler, öğretmenler ve doktorların yanı sıra Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden 100 kişilik gönüllü ekip de destek verdi.

Özel Olimpiyat Oyunları'nın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, sporun önemine değindi. Prof. Dr. Erdoğan, “Spor yapmak, bazen ilaçlardan bile daha etkili olabiliyor. Bu anlamda özel sporcularımızla birlikte sosyalleşmekten, onları hep beraber övünçle kıvançla alkışlamaktan mutluluk duyuyoruz. Olimpiyat komitesinin yaptığı bu özel çalışmada emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek de olimpiyat oyunlarının Çukurova Üniversitesi bünyesinde yapmalarını çok önemsediklerimi söyledi. Civelek, “Etkinliğimize 12 farklı ilden 200’ün üzerinde özel sporcumuz katıldı. Hepsi de mükemmel performansa sahipler. Antrenörlerimiz, doktorlarımız, öğretmenlerimiz ve Çukurova Üniversitesi’ndeki gönüllülerimizi de hesaplarsak kocaman bir Özel Olimpiyatlar ailesi oluyoruz. Hedefimiz 10 binin üzerinde kişiye dokunmak.” dedi.

Konuşmaların ardından Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ile öğretim elamanı Ercan Yeldan’a teşekkür plaketi takdim edildi.