Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Özel Sporcular Atletizm Yarışmaları, İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelen özel yarışmacıları bir araya getirdi.

Üsküdar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen ve İstanbul’un yanı sıra 8 ayrı ilden gelen toplam bin 652 engelli özel sporcuların yer aldığı organizasyonun startı, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampusu Stadı’nda verildi.

Etkinliğin açılış törenine, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Celil Güngök, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, TOGEMDER Genel Başkanı Saadet Gülbaran, İstanbul İl Milli Eğitim Md Yrd Nesrin Kakırman, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Galatasaray eski başkanı Alp Yalman, Galatasaraylı milli futbolcular Cüneyt Tanman, Bülent Alkılıç ve Beşiktaşlı milli futbolcu Tayfur Havutçu’nun yanı sıra okul temsilcileri, vatandaşlarla çok sayıda basın mensubu katıldı.

FARKLI KATEGORİLERDE BİN 652 SPORCU YARIŞTI

Özel sporcular, otistik, zihinsel engelli, bedensel engelli-çok engelli, Down Sendromlu, işitme ve görme engelli kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya rekabet etti. Yarışmaya, İstanbul genelinden 33 ilçeden 115 okul, Malatya, Zonguldak, Eskişehir, Konya, Yalova, Amasya, Kocaeli ve Elazığ olmak üzere 8 ilden 14 okul, toplam bin 652 sporcu mücadele etti.

Program yarışlara katılacak okul kortejlerinin statta yaptıkları geçiş töreniyle başladı. Ekiplerin saha içerisinde yerlerini almalarından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin hazırladığı dans ve halk oyunları etkinlikleri sonrası protokol konuşmalarına geçildi.

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN: HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK

Son yıllarda engelli vatandaşlar için önemli adımların atıldığını kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu etkinliğimizin ana sloganı şudur; 'azminizi alkışlıyoruz. Hayatı paylaşmak için engel yok.' Gerçekten de bu cümleler sadece slogan cümleleri değil, bunun anlamı çok büyük. Özellikle ülkemizde gerek genel idarede, hükümetlerimizde ve gerekse yerel idarelerimizde son 13 yılda engelli evlatlarımız, engelli vatandaşlarımızla ilgili çok güzel aşamalar kat ettik. Bunun mimarı kurucusu genel başkanımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkemizde engelli evladı olan annelerimiz, sizler bundan 15 yıl önce engelli çocuğu olmak sanki bir mahcubiyet vesilesiydi. Hamdolsun çocuklarımızla birlikte bu stadyumu hınca hınç dolduruyoruz. Anadolu’dan ve İstanbul’un değişik ilçelerinden sportif etkinliklerimize teşrif etme cesaretini gösteriyorsunuz sizleri kutluyoruz." şeklinde konuştu.

Otistik, zihinsel engelli, bedensel engelli-çok engelli, Down Sendromlu, işitme ve görme engelli kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmanın startını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen verdi.

Yarışmacılar sırasıyla kendi kategorilerinde dereceye girebilmek için ter döktü. Yarışmaların ardından dereceye giren özel sporcular, madalyalarını protokol üyelerinden aldı.