Trabzonspor'un yıldız orta saha oyuncusu Özer Hurmacı röportajında bomba ifadeler kullandı. Trabzonspor'un şampiyonluk şansının bu sezon çok daha fazla olduğunu belirten Hurmacı, bunu hissettiğini açıkladı. Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Özer Hurmacı verdiği röportajda bomba ifadeler kullandı işte bomba açıklamaların ayrıntıları....

Takımın Hollanda'da kamp yaptığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özer Hurmacı, "Bir buçuk sene kiralık oynadım. Şu anda bonservisim Trabzonspor"da. 

İkisi arasında fark yok. Sonuçta ben Trabzonsporluyum. Formayı giyemediğim dönemde de Trabzonsporluydum, bundan sonra da öyle olacağım. Buradan ayrıldıktan sonra da Trabzonsporlu kalacağım. Bu formayı giyip giymemekle ilgili değil. Formayı giydiğimde, geçmiş 1.5 sezonda yeteneğimle aşık olduğum renkler kavuştuğu zaman neler yapabileceğimi herkese gösterdim. Göstermeye devam edeceğim. Şimdi kafamda daha rahat olacak. Bonservis sorunu vardı. O nihayet ortadan kalktı. Amacımız var. Bir yola çıktık. Bu yolda devam edeceğiz. Bu yolda istediğim ve istediğimiz hedeflere ulaşmadan da vazgeçmeyeceğim. İnşallah bunu da hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

HOCAYA ZAMAN VERMELİYİZ

Trabzonspor'da görev yaptığı son 1.5 yıl içinde 4 hocayla çalıştığını hatırlatan Özer Hurmacı, şunları söyledi:

"Mustafa hoca ile 2 hafta, Hami hoca ile başarılı dönem geçirdik, sonra Vahid hoca ve Ersun hoca geldi. 1.5 yılda 4 hocayla çalışmak daha önceki kariyerime baktığımda hiç mantıklı gelmiyor bana. Bir hocanın felsefesini, karakterini alıp takıma yerleştirene kadar dikiş tutmuyor, başka bir şeyler oluyor, tekrar kaos yaşanıyor. Trabzonspor'un iyiliğini istiyorsak bundan bir an önce vazgeçmemiz gerekiyor. Kendi değerlerimizden biri hoca oldu. Öncelikle yapmamız gereken şey, hocaya zaman vermek. Şehir ve taraftar olarak ona zaman vermemiz gerekiyor. Küçük bir olayda sürekli bir değişikliğe gidip kendi kendimizi kaosa sürüklemememiz gerekiyor. İnanıyorum ki başarılı olacağız."

İZ BIRAKAN YABANCILARA İHTİYACIMIZ VAR

"Kendi kendine yeten bir kulüpten, yurtdışından oyuncu alan bir kulüp haline geldi Trabzonspor. Yine kendi kendine yeten bir hale gelebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Özer şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor nasıl Trabzonspor olmuş diye araştırırsak onu öğrenmiş oluruz. Şu anda bunu anlatmaya belki vakit yetmez. Önce kendimize değer vermemiz gerekiyor. İnanılmaz potansiyele sahibiz şehir olarak. Şenol hocam, 'Brezilya sahilleriyle Trabzon sahillerini ortak birleştiren nokta var" diyerek bu bölgenin futbol potansiyeline vurgu yaptı. Yetenekli oyuncuların çıktığı bir bölgeyiz. Bunun farkına varıp, değerlerimizi bulup çıkarmamız gerekiyor. Geçen 1.5 sene içinden altyapıyla birçok kez maça çıktım. Gerçekten orada da kalite var. Ama oyuncularımızda da eksik görüyorum. Bunları inşallah bir rayına oturtabilirsek oradan da bir fayda sağlayabiliriz. Önce kendimize değer vermemiz gerekiyor. Bir çok yerden transfer yapıyoruz. Çok kişi geliyor. Daha da çok gelecek. Ama önemli olan gelmeleri değil iz bırakmaları. Kendini sevdirenler, kalbimizde yer edecektir. Benim küçüklüğümde de iz bırakanlar kendini bu kulübe ve şehire sevdirenler olmuştur. Böyle iz bırakan yabancı oyunculara ihtiyacımız var."

"BU SENE İŞİMİZ DAHA KOLAY''

Özer Hurmacı, "Bu takım şampiyon olur mu?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Şampiyon oluruz. Geçen seneki toplantımı hatırlarsanız, o zaman daha zordu durum. Şu an daha kolay. Taşlar yerine oturmaya başladı. Takım arkadaşlarımla saha içinde anlaşan bir gurubuz. Şampiyon oluruz, olabiliriz. Buna önce kendim inanıyorum. Evet, şampiyon olabiliriz. Bu sene işimiz geçen seneden daha kolay. Bu sene o şampiyonluk kupası için oynayabiliriz. Bunu hissediyorum. Arkadaşlarıma fazlasıyla güveniyorum. Hangi mevkilere transfer yapılacağı konusunda bir cevap veremem. O benim haddimi aşar. Ben sadece biliyorum ki, bu takımda o potansiyel var. Benim üzerine düşen önce kendi görevimi en iyi şekilde yapabilmek, limitimi zorlamak, sonra diğer arkadaşlarımı buna teşvik etmek. Takım ruhunun oluşması, takımdaki arkadaşlığın, sahiplenmenin büyümesi için, kulübü sahiplenmenin büyümesi için, yabancı oyunculara kulübümüzün büyüklüğünü anlatarak, taraftarın ve halkın beklentisini anlatarak katkıda bulunabiliriz. Ben kendi adıma bu görevleri üstlendim ve bunları yapmaya da devam edeceğim. Bu sene geçen yıla göre işimiz daha kolay diyebilirim. Çünkü bir çok arkadaşımız benim gibi düşünüyor. Gerçekten yetenekli, burayı sahiplenmiş buraya bir şeyler katmak isteyen, yarışı ve heyecanı yaşamak isteyen oyuncular var."

En verimli olduğu mevkiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Özer Hurmacı, "Sahada olduğum sürece elimden gelen her şeyi ortaya koymaya çalışıyorum. Zaman zaman kanatlarda, zaman zaman orta sahada oynamak da kolayıma geliyor. Takımın durumuna bağlı. 28 yaşıma geldim. Bazı yönlerimi geliştirdim, geliştirmeye de devam edeceğim. Nerede bana ihtiyaç varsa orada oynayacağım ve takıma katkı sağlamaya devam edeceğim" diye yanıtladı.

"AKRABALARIMI MAÇA GETİREMİYORUM"

Taraftarların takıma destek olması gerektiğinin altını çizen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çabuk küsen bir şehir olduk. Çabuk küsen kişiler olduk. Ailemde de bunu gözlemliyorum. Kendi akrabalarımı stada getirmekte güçlük çekiyorum. Bilet parasını da ben veriyorum ama adam gelmek istemiyor. 'Küstüm' diyor. Niye küstün? Trabzonspor'a küsülür mü? Küsülmez. Sonuçta bunlar sevdiğin renkler senin. Gelirsin, 1'inci dakikadan 90'ıncı dakikaya kadar desteğini verirsin maçı kazanırız ve mutlu şekilde evine gidersin. Ben küçükken takımımı desteklemeye küsmüş biri olarak değil, bir taraftar olarak gidiyordum. Şimdi de öyle yapardım. Şahıslarla ilgili küserek gelmemezlik yapmazdım. Taraftarımıza bir şey de diyemiyorum ama tek isteğim, orası ne kadar dolu olursa o kadar iyi olur. İçeride 17 maçımız var. 17 maçta stadı tıklım tıklım doldurursak, bu maçların 16'sını belki yüzde 90 kazanacağız. Şampiyonluk yolundan bahsediyoruz ama ne yapıyoruz buna ulaşmak için? 17 maçın 16'sını kazanırız içeride tribünlerimiz dolu olsa. Rakibi baskı altına alsak. Başka takımlar seyirci desteğini kullanıyor. Bizim de kullanmamız gerekiyor. Bizim taraftarımız diğerlerine göre 5 kat daha bağlı takımına. Şampiyonluk gelmeden de seviyor. Önce bir olmamız lazım. Bunu hissettirmemiz lazım. Avni Aker'e gelen her takım onu hissetmesi lazım."

ŞANSSIZ KURALAR ÇEKTİK

İstikrarlı şekilde Avrupa kupalarına gitmenin sevindirici olduğunu da vurgulayan Özer Hurmacı, "Gruplardan da çıkıyoruz. Ama bir kere Napoli, bir kere de Juventus çıktı. İki güçlü takım çıktı. Tecrübesizlik diyemeyiz. Sonuçta istikrarımız var. Bu da devam ediyor. Almanya'da araba almak için galeriye girdiğimde Trabzonspor'da oynadığımı söyledim. Satıcı 'Trabzonspor'u tanıyorum, onlar her sezon Avrupa liginde oynuyor' dedi. Gurur verici bir durum bu. Her sene oynuyoruz, gruptan da çıkıyoruz. Bu istikrarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Belki öyle güçlü takımlarla bu yıl finalde veya yarı finalde karşılaşabiliriz. Her sene kura çekiminde böyle şanssız olmayabiliriz" dedi.

"SAFLARI SIK TUTALIM

"Hollanda kampında kendilerini yalnız bırakmayan gurbetçilere de teşekkür eden Özer, "Gurbetçi taraftarlarımıza her zaman teşekkür etmek istiyorum. Takımını görmeye geliyorlar, içleri kıpır kıpır oluyor. Kendim de yaşadım zamanında. Trabzonspor kampına gittiğimde oradan biri benim kafamı okşasın diye bekliyordum, mutlulukla dönüyordum. Burada bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Şehirle futbolcu arasındaki bağı oluşturmamız gerekiyor. Bize önce sahada destek versinler istiyorum. Bu anlamda da inşallah büyük bir birlik olmamızı istiyorum. Safları sık tutalım bu sene. Girmesin araya kimse. Kıblemizden şaşmayalım istiyorum" diyerek açıklamalarını noktaladı. (Habertürk)