Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, teknik heyet ve oyuncularla birlikte Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Ali Kahramanlı, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve futbolcular Güven Varol, Sinan Kaloğlu, Servet Çetin, Efe Halil Özarslan, Nurullah Kaya takım otobüsü ile Özgecan'ın ailesinin yaşadığı Barış Mahallesi'ndeki evine geldi. Kırmızı lacivertliler, baba Mehmet Aslan ile anne Songül Aslan'a taziyede bulundu. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı acılarının büyük olduğunu belirterek, "Böyle bir acıyı rabbim kimseye göstermesin. Bu cinayeti Türkiye'de kimse kabullenememiştir. Bu cinayeti işleyen kim olursa olsun gerekli cezayı alacaktır. Özgecan’ın ailesine maddi manevi ne gerekiyorsa her konuda yardıma hazırız. Bugün Türkiye ayakta. Özgecan Aslan kızımızın yanında. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın." diye konuştu.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise olaya inanamadıklarını kaydetti. Söyleyecek söz bulamadıklarını ifade eden Çalımbay şöyle devam etti: "Buraya gelince daha da kötü olduk. Bu işi yapanların bilhassa kadınlara şiddet uygulayanların normal bir insan olduklarına inanmıyorum. Bunlar adi insanlardır. Toplumumuzun kadınlara sahip çıkması gerekir. Bu yürüyüşler bu pankartlar bence bir yere kadar. Daha başka şeyler yapılması gerekiyor. Bu olayları gördüğümüz zaman büyük tepki göstermemiz gerekiyor. Giden 20 yaşında bir kardeşimiz bu herkesin başına gelebilir. Onun için burada kalmaması gerekiyor. Görüldüğü yerde çok büyük tepkiler gösterilmesi gerekiyor. "

Futbolculardan Sinan Kaloğlu ise ilk günden itibaren çok sarsıldıklarını söyledi. Takım olarak aileyi ziyaret ettiklerini anlatan Kaloğlu, "Acılarını paylaşıyoruz. Allah sabır versin. Türkiye'nin bu olaya kilitlenmesi güzel bir mesaj oldu. Tabi Özgecan'ımızı geri getirmeyecek ama bundan sonrası için bir engel olacaktır. " şeklinde konuştu.