Sivasspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "Oyuncularımızdan kısa sürede geri dönüş aldık. İsteklerimizi çok hızlı bir şekilde geri yapıyorlar. Bundan da tabi ki fazlasıyla memnunuz" dedi.
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Sivasspor’da çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İkinci etap çalışmalarının takım için yoğun geçtiğini belirten Özköylü, "Çalışmalar yorucu geçti. Bu süreçte arkadaşlarımız fiziksel kalitelerinin üzerine biraz daha çıktılar ve biraz daha yoruldular. Tabi ki bu çalışmalarla beraber taktiksel çalışmalara da ağırlık verdik. Yapacak çok işimiz var. Çok mesafe kat etmememiz lazım. Hem fiziksel hem de taktiksel çalışmalar daha da artarak sürecek" açıklamalarında bulundu.
"Yolumuza devam etmek istiyoruz"
Kızılcahamam kampı öncesi futbolculara iki gün izin verileceğini kaydeden Özköylü, "Gidecekler ve aileleri ile birlikte tatil yapacaklar. Kafalarını dağıtacaklar. Tekrar gelecekler ve üçüncü etap Kızılcahamam da olacak. Orada hem antrenmanlarla hem de hazırlık maçlarıyla hazırlık sürecimiz devam edecek. İnşallah sıkıntısız, sorunsuz bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.
"Hatalar olacak"
Özköylü, Sivas’taki kampta ekibin çok istekli bir şekilde çalıştığını belirterek, "Tabi ki hatalar olacak. Yeni bir sistem oynuyor çocuklar. Yeni bir antrenman, yeni bir oyun sistemi var. Bunlar hemen kolay adapte olunacak şeyler değil. Geçmişten kalan bir takım fiziksel eksiklikler var. Taktiksel olarak farklı bir oyun sistemiyle oynamış oyuncu grubu var. Her şey değişecek şu anda. Biz, üzerimizdeki bütün elbiseleri değiştiriyoruz. Farklı elbiseler giydiriyoruz onlara öyle düşünelim. Tabi bunlara da alışması zaman alacak ama çok kısa sürede geri dönüş aldık onlardan. İsteklerimizi çok hızlı bir şekilde geri yapıyorlar. Bundan da tabi ki fazlasıyla memnunuz" ifadelerini kullandı.
"Kendimizi deneyeceğiz"
Kızılcahamam’daki hazırlık maçlarında takımın kendini deneyeceğini ifade eden Özköylü, "Hazırlık maçları her oyuncumuzu maç içerisinde görmemiz ve sistemimiz ne kadar uygulanıyor görmemiz anlamında çok önemli. Orada kendimizi deneyeceğiz. Neler yapabileceğimizi göreceğiz. Her oyuncu birbiriyle oynama alışkanlığı edinecek. Bizim için önemli. Bunun yanında tabi ki fiziksel çalışmalara ara vermeyeceğiz. Orada yüklemelerimiz biraz daha artacak. İdmanların şekilleri biraz daha değişecek ve neticesinde lige kadar mümkün olduğu kadar hazır hale gelmeye çalışacağız. Tabi ki lig başladığında yüzde yüz hazırız denmez. Bunu kim derse yalan konuşur. Öyle bir şey yok. Bizim hazırlık evremiz ligin 3-4 haftasında da devam edecek. Tabi ki yüklemeler belli zaman olacak. Maçlarımızı oynayacağız. Hafta sonları oyuncularımız dinlenmiş şekilde maça çıkacak ama hafta içinde normal hazırlık periyodunun devamı olan antrenmanlar sürecek. İnşallah ben umutluyum. Zaten yetenekli oyuncular var. Hepsi Süper Lig seviyesinde oyuncular. Aramıza katılan arkadaşlarımızın uyumu da çok kısa sürede oldu. Ben memnunum. Allah nazarlardan korusun" şeklinde konuştu.
Tanase transferi
Cristian Tanase ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Özköylü sözlerini şöyle tamamladı:
"Belki Tanase’nin ayrılması söz konusu. Ayrılmasını ben hiç istemiyorum ama ayrılırsa bu sefer iki tane oyuncuya ihtiyacımız olacak. Hem alacağımız oyuncuyu alamamış durumdayız hem de içimizden bir oyuncu giderse bu anlamda alternatif ve oynayacak oyuncu sayısını arttırmak için oyuncuya ihtiyacımız olacak. Önümüzdeki günler de onu gösterecek."