Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Palandöken'de 4 yıldır yamaç paraşütü yapan ekip, yörenin doyumsuz güzelliklerini kuş bakışıyla turistlere göstererek merkezin tanıtımını yapıyor

BugünAnadolu Ajansı tarafından yapılan haberde "Dünyanın önemli kış turizm adresleri arasında gösterilen merkezin tanıtımına katkı sağlanması ve turistlere eğlenceli anların yaşatılması amacıyla, yaklaşık 4 yıl önce yamaç paraşütü etkinliği başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde alınan şok bir kararla Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi'nde Yamaç Paraşütü ile uçmak yasaklanmıştı. Biz isterseniz önce Palandöken ile ilgili haberi okuyalım. Sonra Yedikuyular'a dönelim.

İŞTE HABERİN DEVAMI:

AA'nın haberine göre uzun yıllar turizm bölgelerinde yamaç paraşütü yapan pilotlardan Yusuf Okuyucu ve Enes Çiğdem, yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Palandöken'de, yurt içinden ve dışından gelen misafirleri kış sezonunda gökyüzünde uçuruyor.

Turistlere Erzurum ile Palandöken'in doyumsuz güzelliklerini gösteren yamaç paraşütü ekibi, karla kaplı çam ormanlarının yanı sıra dağların ve kış turizm merkezinin güzelliklerini gökyüzünden tanıtıyor.

KAYAK MERKEZİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜNE BÜYÜK İLGİ

Kayak tatili için bölgeyi ziyaret eden turistler, merkezde yapılan yamaç paraşütüne büyük ilgi gösteriyor.

Yamaç paraşütü pilotu Okuyucu, yaptığı açıklamada, yamaç paraşütüyle, Palandöken'in tanıtımını yapmayı ve kayakseverlere farklı etkinlik olanağı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Palandöken'in pistlerini gökyüzünden kuş bakışı tanıttıklarını ifade eden Okuyucu, "Kayakseverlerin, burada bizlerle yamaç paraşütü yaptıktan sonra geri dönüşleri gayet olumlu oluyor. Burada profesyonel sporculara ve kayakçılara kayak merkezi pistlerini gökyüzünden gösteriyoruz. Onlar için iyi bir kroki de oluyor" dedi.

Okuyucu, Palandöken'de turizm elçisi olarak görevlerinin başında olduklarını belirterek, kayak merkezinin tanıtımına katkı sağlamak için gayret ettiklerini aktardı.

Palandöken'de yamaç paraşütü yapmanın, ayrıcalıklarının bulunduğuna işaret eden Okuyucu, şunları kaydetti:

"Palandöken, Türkiye'nin en yüksek kalkış pistine sahip ve 3 bin 200 rakımda kalkışımızı yapıyoruz. Palandöken'de Türkiye'nin en dik pistlerinin yanında en yüksek yamaç paraşütü pisti bulunuyor. Bu özellikleriyle burada yamaç paraşütü yapmak bir ilktir. Fethiye, Muğla, İzmir'de denizin güzelliği ayrı ama burada da misafirlerimize kuş bakışıyla karlı sıra dağları, karlar altındaki şehri, karla bürünen çam ormanlarının ayrı bir güzelliğini gösteriyoruz."

BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLI MANZARALAR BÜYÜLÜYOR

Ziyaretçilerden Ezgi Ertaş, Palandöken'de yamaç paraşütü yaptığını ve deneyimin muhteşem olduğunu bildirdi.

Palandöken'de yamaç paraşütünün, herkesin yapması gereken muhteşem bir etkinlik olduğunu aktaran Ertaş, "Erzurum'u kuş bakışı olarak yukarıdan seyretmek gerçekten çok güzeldi, muhteşem ve adrenalin doluydu. Herkesin yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Karla kaplı ağaçlar, şehrin manzarası ve karlı dağlar gerçekten çok güzeldi. Bunu anlatmak çok mümkün değil ancak yaşanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan Palandöken'e gelen Gözde Eroğlu da kayak yaptıktan sonra yamaç paraşütüyle Palandöken'in kuş bakışı güzelliklerini görmek isteğini ve bu güzel tecrübeyi deneyimlemek için uçtuğunu anlattı.

YEDİKUYULAR'DA YASAK

Palandöken'in tanıtımında Yamaç paraşütünün önemi bu kadar büyükken geçtiğimiz günlerde şok bir kararla Yedikuyular Kayak Merkezi'nde yamaç paraşütü yasaklandı.Güvenlik nedeniyle alındığı iddia edilen kararın hiç bir geçerliliğinin olmadığı Palandöken örneğiyle ortaya çıkıyor.

Yedikuyular Kayak Merkezi'nin tanıtım videolarında halen Yamaç Paraşütü uçuşları yer almasına rağmen, neden yasaklandığı bir türlü anlaşılamıyor. Kahramanmaraş'ın tanıtımına büyük katkı sağlayan ve şehrimize yamaç paraşütünü getiren MAHAVK – Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü, yasak kararını, karar alındıktan sonra öğreniyor.

Kahramanmaraş'ta Ulusal ve Uluslararası Yamaç Paraşütü yarışması düzenlemek için çaba harcayan dernek yetkilileri alınan bu şok kararla şaşkınlığa uğradıklarını ifade ediyorlar. MAHAVK Başkanı Cemil Önder konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'nin her yerinde Kayak Merkezlerinin tanıtımı için Yamaç Paraşütçülerinden faydalanılıyor. Geçtiğimiz günlerde Ergan Dağı Kayak Merkrzinin tanıtımı için bir arkadaşımız özel olarak davet edildi ve yamaç paraşütü uçuşu yapıldı. Yapılan çekimlerle kayak merkezinin tanıtımı yapıldı. Bugün de anadolu Ajansı'nın yaptığı haberde Palandöken Kayak Merkezinin Yamaç Paraşütü ile tanıtıldığı ifade edildi. Tüm Türkiye'de Yamaç Paraşü tanıtım için kullanılırken Yedikuyular Kayak Merkezi'nde yasaklanmasını anlayabilmiş değiliz. Şaşkınlık içindeyiz" dedi.