Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde gerçekleştirilen 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda 3 altın madalya alarak organizasyon tarihinin en başarılı performansını gösteren Türkiye Milli Takımı, İstanbul’a geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç 2016 Rio Paralimpik Oyunları’yla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sporcularımız büyük fedakarlık göstererek, büyük çalışma örneğiyle ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte Atatürk Havalimanı’na gelen milli takım kafilesi çiçeklerle karşılandı.
Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çağatay Kılıç, tüm sporculara teşekkür ederek, "Bu akşam görüşleri benden almayacaksınız, sporculardan alacaksınız. Sporcularımız büyük fedakarlık göstererek, büyük çalışma örneğiyle ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Altın, gümüş ve bronz aldılar. Hepsinden önemlisi bedensel veya fiziki engelin hayata engel olmadığını tüm dünyaya ve Türkiye’ye bir kez daha gösterdiler. Biz onlara yardımcı olmaya çalıştık. Yardımlarımızı ve desteklerimizi en iyi şekilde değerlendirdiler. Golbolda kızlar altın madalya aldı. Bu ilk oldu. Onlara ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Sporcuların Türkiye adına büyük mücadele verdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Rio’ya gidip Türkiye’yi temsil etmek üzere çaba gösterdiler. Maçlarda bizi çok heyecanlandırdılar. Golbol takımı farkı açarak kazandı. Nazmiye, ağırlıkları kaldırırken heyecanlandırdı. Abdullah, toplara kesme vururken heyecanlandırdı. Tüm arkadaşlar yoğun duygular yaşattı. Şimdi hedef 2020’ye daha fazla sporcuyla katılıp daha fazla madalya kazanmak. Bunu başaracak güç onlarda var. Hep beraber başaracağız."