İzmir’de, sosyal projelerde gönüllü olarak görev alan gençler, geçtiğimiz yıl başlattıkları kadınlı ve erkekli futbol turnuvasının ikincisini düzenledi. Kadın-erkek eşitliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak isteyen gençlerin maçı ise heyecan ve çekişmeli anlara sahne oldu.
İzmir şiddetin, küfrün, rakibe yönelik sertliğin olmadığı, pasları erkeklerin verdiği, golleri ise sadece kadınların attığı çok özel bir futbol turnuvasına ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Abla-Ağabey-Kardeş", "Gençler-Yaşlılar El Ele" gibi sosyal projelerinde gönüllü olarak çalışan 140 genç, Kadın Erkek Futbol Turnuvası’nın ikincisinde sahaya çıktı. Kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen turnuvaya gençler, bu yıl daha büyük bir ilgi gösterdi. Turnuvaya özel oyun kurallarıyla ’kadın oyunculara pozitif ayrımcılık’ uygulanan maçlar, büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.
Kadınlı-Erkekli Futbol Turnuvası’nın kuralları gereği, erkek oyuncuların gol atması ve kadın oyuncuların ayağındaki topa müdahale etmesi yasak. Bu kurala uymayan erkekler sarı kartla cezalandırılıyor. Her takım kadrosunda 10 oyuncu bulunduruyor; ancak bunların 5’i erkek, 5’i kadın sporculardan oluşmak zorunda. Sahaya çıkan altı oyuncu için de yüzde 50 kuralı geçerli.
Kültürpark Spor Tesisi’nde düzenlenen turnuvanın açılış karşılaşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi. Sahadaki gençlerin heyecanına ortak olan Başkan Kocaoğlu, başta cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı net bir tutum takınan İzmirli gençlerin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Turnuvanın final maçlarının 9-10 Nisan tarihlerinde oynanacağı bildirildi.