Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Pazarcık Kapalı Spor salonundan başlayan etkinlik Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Fatma Kömür’ün yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ ve İlçe Halk Sağlığı Müdürü Fatma Kömür günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından program Başkan Bozdağ, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü önünden Cumhuriyet ortaokuluna kadar kortej yürüyüşüyle devam etti.

Program sonu yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ ; “Türkiye'de amatör spor adına önemli bir gün yaşanmaktadır. Bakanlığımızca geleneksel olarak her yıl Ekim ayı içerisinde ’Amatör Spor Haftası’ adı altında faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler ile çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır. Spor hayatımızın su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez bir olgusu olmalıdır. Sporun yaşı yoktur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi ama herkesi spor yapmaya davet ediyoruz'' dedi.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise yaptığı açıklamada; “Amatör Spor Haftası Etkinlikleri 81 ilde olduğu gibi ilçemizde de başladı. Gençlerin sporu seven bireyler olarak yetiştirilmesi gerekiyor. Ülkemizde ve Pazarcık’ımızsa spor kültürünü yayarak geliştirmemiz gerekiyor. 7’den 70’e herkesin spor yapabilecek, spor tesislerini kullanabilecek bir ortam oluşturuyoruz. Düzenlenmiş olan programda bizleri yalnız bırakmayan daire amirlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.