Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri’nin ikinci ayağı Silifke Kırobası’nda (Mara) gerçekleşti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karakucak güreşlerinde, pehlivanlar rakiplerini yenebilmek ve dereceye girebilmek için ter döktü. Vatandaşların merak ve heyecanla takip ettiği güreş müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu.

Müsabakalarda, 96 kilo üzerinde ter döken başpehlivanlardan Süleyman Aykırı birinci olurken, Fatih Yaşarlı ikinci, Rıza Yıldırım ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından verildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karakucak güreşlerinin geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Zafer Şölenleriyle başladığını belirtti.

Son dönemde ülkemizi derinden üzen şehit haberlerinden dolayı bu sene sadece güreş müsabakalarının yapıldığını ifade eden Kocamaz, etkinliklerin şölen kısmının ise iptal edildiğini ifade etti.