Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda milli raketler Pemra Özgen ve Başak Eraydın çeyrek finale kalmayı başardı.

İstanbul’daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün bu sene 16.’sına ev sahipliği yaptığı Fıratpen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’nda milli sporcular Pemra Özgen ve Başak Eraydın, isimlerini çeyrek finale yazdırdı.

Açılış turunda Ukraynalı Nadiia Kichenok’u eleyen 29 yaşındaki Pemra, ikinci turda Nadiia’nın ikiz kardeşi Lyudmyla’ya da şans tanımadı. İki saatte tamamladığı buluşmada rakibinin servisini altı kez kıran Özgen, 6-1, 3-6, 6-2’lik setlerle son sekiz biletini cebine koydu.

Pemra gibi TED Spor Kulübü’nün bir diğer oyuncusu Başak da ikinci tur sınavını başarıyla verdi. Bir önceki gün oldukça zorlu bir galibiyete imza atan Eraydın, birinci servislerinde yalnızca üç puan yitirdiği karşılaşmada Çek Katerina Vankova’yı 6-4, 6-3’le geçip yoluna devam etti.

Teklerde son 16 mücadelesi veren diğer Türk raketler Ayla Aksu ve Berfu Cengiz ise çeyrek finale kalamadı. Aksu, 8 numaralı seribaşı Rus Polina Leykina’ya 6-3, 6-4’le yenilirken, Cengiz de Sırp Ivana Jorovic’e 6-1, 6-1’le mağlup oldu.

Cumhuriyet Bayramı haftasına göre planlanan toplam 25 bin dolar ödüllü Fıratpen Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasının çeyrek finallerinde Pemra Özgen, Rus Polina Leykina; Başak Eraydın da Rus Irina Khromacheva ile kozlarını paylaşacak. Teklerde çeyrek, çiftlerde yarı final heyecanının yaşanacağı 29 Ekim Perşembe günündeki müsabakalar saat 13.00’te başlayacak.