Fenerbahçe ile Yunan ekibi Atromitos arasında yarın başkent Atina'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçı öncesinde teknik direktör Vitor Pereira ile Bruno Alves bir basın toplantısı düzenledi.

"TAKIMIN MAÇA HAZIR"

Oynanacak karşılaşmaya ilişkin görüşlerini açıklayan teknik direktör Vitor Pereira, UEFA tarafından kendisine verilen 2 maçlık cezaya ilişkin soruyu cevaplandırdı. Pereira, şunları söyledi: "Bu ceza artık verildi. Bu karar alındı. Bu saatten sonra söyleyecek fazla şey yok. Bu karşılaşma ve bir sonraki karşılaşmada maç içerisinde takımdan ayrı kalacağım. Samimi bir şekilde söylemek istiyorum; takımım bu karşılaşmaya hazır. Oyuncularımın tecrübelerine fazlasıyla güveniyorum. Takımımızın saha içerisinde rahat olacağını düşünüyorum. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor, bizim için önemli olan bu. Hafta boyunca iyi iş çıkardık. İyi hazırlandık."

Yedek kulübesinde olamasa bile oyuncularının ne yapması gerektiğini gayet iyi bildiğini söyleyen Pereira, şöyle devam etti: "Yarın akşam kaliteli bir rakiple karşılaşacağız. Hücumdaki oyuncuları rakiplerin dengelerini bozabilecek kaliteye sahip bir takımla karşılaşacağız. Bunu da bir önceki turda ispatladılar. Hızlı oyuncuları var. Biz güçlü ve dengeli olmak zorundayız. Biz bu bilinçle sahaya çıkacağız. İlginç bir karşılaşma olacağını düşünüyorum." dedi.

"BURAYA KALİTELİ FUTBOL OYNAMAYA VE KAZANMAYA GELDİK"

Peristeri Stadı zeminine ilişkin eleştirilerde bulunan Portekizli antrenör Pereira, "Bu seviyede Avrupa turnuvalarında zeminler daha iyi olmalı. Umarım yarın bize bir yolunu bulup daha iyi bir zemin sunulabilir. Kaliteli futbol oynamaya müsait bir hale getirilir. Kaliteli bir futbol oynamak için zor bir zemin olduğunu gördüm. Elimizde daha iyi bir zemin olmasa bile yarın akşam biz bu zeminde kazanmak için mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Zemin nasıl olursa olsun buraya futbol oynamaya ve kazanmaya geldik." görüşünü dile getirdi.

"HER ZAMAN KAZANMAK MECBURİYETİNDESİNİZ"

"Buraya geldiğimiz andan beri Türkçe ve Yunanca arasında bir gelgit yaşıyorum. Bir yandan Türkçe kelimeler duyuyorum bir yandan da geçen yıldan Yunanca duyduğum kelimeleri hatırlamaya başladım. Günaydın gibi iyi akşam gibi kelimleri." diyen Pereira, Yunanistan tecrübesine dair şunları söyledi: "Yunanistan'da hem kişisel anlamda hem de sportif anlamda güzel ay geçirdim. Burada kariyerime 2 kupa daha ekledim. Hem ligi kazandık hem buranın yerel kupasını kazandık. Güzel dostluklar kurdum güzel dotluklar bıraktım. Bana burada her zaman çok iyi davranıldı. Çok iyi karşılandım. Burda bulunduğum süre boyunca çok iyi ilişkiler kurdum. Şimdi başka büyük bir kulüpteyim. Sorumluluğun her zaman yüksek olduğu bir kulübe geldim. Fenerbahçe'de rakip fark etmeksizin kazanmak mecburiyetindesiniz. Yarın da kaliteli bir Yunan temsilcisi ile karşılaşacağız, benim gayet iyi tanıdığım bir takımla karşılaşacağız. Yunanistan'da olmak benim için büyük bir keyif. Yarın akşam güzel bir karşılaşma bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

"ATROMİTOSUN HIZLI FUTBOLCULARI VAR AMA BİZ DE TECRÜBELİYİZ"

"Atromitos her zaman zor bir takım olmuştur. İyi organize olan bir takım olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı ve hızlı oyuncuları var. Hücumda oynayanlar da öyle." diyen Pereira, "Geçtiğimiz yıl onlara karşı hücumu tercih eden bir oyun oynamaya çalıştık. Topa sahip olmaya ve rakibin üzerinde üstünlük kurmaya gayret gösterdik oynadığımız maçlarda. Hızlı çıkabilen ve kontra atakta başarıya ulaşabilen oyuncuları var, özellikle ön tarafta. Bire birde iyi oynayabilecek kapasiteye sahip oyuncular." dedi.

Portekizli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı: "Yarın farklı bir karşılaşma olacağını düşünüyorum çünkü zemin teknik açıdan yeteneklerimizi göstermeye çok da müsait değil. Kaliteli bir oyun oynamaya uygun değil. Kıyasıya bir mücadele halinde geçeceğini düşünüyorum bu karşılaşmanın. Taraftarlarında Atromitos'u destekleyeceklerine inanıyorum. Onların sesini her an duyacağız. Bizim sahamızdaki karşılaşma farklı olacaktır. Kendi taraftarlarımızın ruhunu hissedeceğiz. Onların büyük gücüyle sahaya çıkacağız. Güzel bir zemin olacak bizim sahamızda. İyi organize olmuş bir takıma karşı oynayacağız. Kotra ataklarda iyi oyuncuları var. Biz yeterince tecrübeliyiz. Yarın elimizden geleni sahaya koyabilecek tecrübedeyiz ve kapasitedeyiz."

ALVES: "BURAYA KAZANMAK İÇİN GELDİK"

Basın toplantısında futbolcular adına düşüncelerini dile getiren Bruno Alves, "Onları tanıyoruz. İyi kontra atak yapabilen bir takım. Bizler de yenmek için kazanmak için buraya geldik. Yolumuza devam edebilmek için yarın akşam kazanmak istiyoruz." dedi.

"UYUM KALİTELİ FUTBOLCULARLA KOLAY"

Takımdaki uyuma ilişkin bir soruyu cevaplandıran Alves, şunları söyledi. "Uyum süreci, kaliteli oyuncular yanınızda olduğu zaman kolay olur. Kaliteli oyuncularla uyum daha hızlı sağlanır. Fenerbahçe'de bulunduğum süre boyunca oynadığım tüm savunma oyuncuları kaliteliydi. Şu anda oynadığım arkadaşlarım da öyle. Kalite olduğu zaman bizim için uyum çok kolay oluyor. Önemli olan kimin oynadığı değil önemli olan takımın kazanması. Bizim tek isteğimiz bu. Takım kazandıkça herkes fayda sağlayacaktır. Sezon boyunca şans bulacaktır. Biz buraya takım için kazanmak adına geldik." diye konuştu.

Fenerbahçe takımı, daha sonra maçın oynanacağı starta son çalışmasını gerçekleştirdi.