Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerden dolayı henüz bir buçuk ay geçmesine rağmen her maçını kazanmasını bekliyorsanız, ben buna inanmıyorum. Bir buçuk ayda diğer takımlar arasında çok büyük bir fark olmasını bekliyorsanız, ben buna da inanmıyorum." dedi.

Pereira, 1 - 1 biten Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Türkiye ligi zorlu bir lig. Özellikle bu yıl değişen yabancı kuralı ile daha da zor bir hal aldığını düşünüyorum. Kendi sahasında oynarken takımlar çok daha agresif oynuyor, çok daha fazla mücadele ediyor ve sahaya çok daha konsantre çıkıyorlar. Bugün de öyle oldu. Agresif bir takımla karşılaştık ve bizi fazlasıyla zorladıklarını söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Özelikle ilk yarıda çok top kaybettiklerini anlatan Pereira, sözlerine şöyle devam etti: “Kazandığımız toplar sonrası çıkanken çok fazla top kaybettik. İkinci pası yaparken top kaybettik. Baskı yaparken veya savunmanın arkasına pas atarken çok top kaybettik. Bu kaybettiğimiz toplar bizi zorladı. İlk yarıda oyunu kontrol edemedik. Devreye 1-0 önde girdik. 1-0 önde olmamıza rağmen oyunun kontrolünün bizde olmadığını biliyorduk. İkinci yarı daha iyi oynadık. Topa daha fazla sahip olduğumu düşünüyorum ama daha iyi olduğumuz bu devre kalemizde golü gördük. Sonrasında bir gol daha bulmak istedik ama o golden sonra bir gol daha bulmak kolay değildi. 3 gün önce Avrupa Ligi maçı oynadık ve o maçtan sonra bu akşam bizim için çok da kolay olmadı. Oyuncularımın elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Bu lig böyle bir lig. Her takım puan kaybedecektir. Dengeli bir lig olacak ama normal şartlarda biz kesinlikle şampiyon olacağız. Kesinlikle zor bir lig olacak ama bizim şampiyon tamamlayacağımızı düşünüyorum.”

Hayatında asla beraberlikten mutlu olmadığının altını çizen Vitor Pereira, “Ben hep kazanmak isterim. Bu bazen mümkün olur, bazen mümkün olmaz. Futbolda her şeyi kontrol edemezsiniz. Herşey sizin kontrolünüzde değildir. Aslında bunu da benim kabullenmem gerekiyor. Asla ve asla bu akşamki sonuçtan mutlu değilim. Beraberlik benim karakterimde yok. Ben her zaman kazanmak isterim. Biz daha yolun başındayız çok daha kaliteli bir takım olacağım. Oyun seviyemize çok daha yukarı çıkartacağız.” ifadelerini kullandı.

'HER TAKIM PUAN KAYBEDECEK'

Daha bir buçuk aydır Türkiye’de olduğuna işaret eden başarılı hoca, “Kesinlikle anladım ki, hiçbir takım her maçı kazanabilecek durumda değil. Her takım zorlanacak. Şampiyonluk yarışında favori olarak gördüğünüz tüm takımlar bu ligde zorluklar yaşayacak, puanlar kaybedecek. Bir buçuk ay bunu anlamam için bana yetti.” dedi.

Türkiye liginin zor bir lig olduğunu dile getiren Preira, “Böyle takımlara karşı kendi sahalarında maç kazanmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Bu takımlar zor maç kaybedecek kendi sahalarında. Çünkü gerçekten kendi sahalarında etkili bir oyun ortaya koyuyorlar. Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerden dolayı henüz bir buçuk ay geçmesine rağmen her maçını kazanmasını bekliyorsanız, ben buna inanmıyorum. Bir buçuk ayda diğer takımlar arasında çok büyük bir fark olmasını bekliyorsanız, ben buna da inanmıyorum. Zamanla üst üste maç kazanan takım halini alacağız, buna kesinlikle inanıyorum. Ama Avrupa Ligi’nde 3 gün önce bir maç oynadık. Ve 3 gün sonra böyle bir maçta en iyi performansını ortaya koyabilecek bir düzeyde olduğunu düşünmüyorum takımımızın. Buna elverişli bir durumda değiliz. Ama ileride daha kaliteli bir takım olacağız. Hep agresif bir takım olacağız ve oyun içindeki etkimizi artıracağız. Bizim isteğimiz hep bu yönde oyacak. Henüz bu mümkün değil ama ileride daha iyi olacağımız düşünüyorum. Tekrar söylemek istiyorum; Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş olsun hiçbir takım her maçını kazanma imkanı bulamayacak. Bu kesinlikle imkansız. Bunu anlamam için bana 1,5 ay yetti. Kıyasıya bir lig olacağını düşünüyorum. Çok kaliteli takımlar arasında geçen kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi olacağını düşünüyorum. Ligin sonunda daha az hata yapan kupayı müzesine götürecek. Daha fazla etkili oymaya başaran taraf kupayı müzesini götürecek. Bizim estiğimiz de bu. Biz her zaman böyle bir takım olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Preira, oyuncu değişiklikleriyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “45. dakikaya gitsek birebir aynı değişiklikleri yapardım. Oyunu daha çok kontrol edebilmek, daha çok pas yapmak istiyorduk. Oyuna bu anlayışla çıktı. Ama maalesef ilk yarda zorlandık. İsteklerimize uygun bir oyun göremedik maalesef. Bu nedenle önde olmamıza rağmen hiçbir şekilde oyunu kontrol edemediğimizin farkındaydık. İkinci yarı çok daha iyiydik. Van Persie’yi değiştirmek zorundaydık. Risk alamazdık, çünkü daha tam hazır değildi. Futbol adaletsiz bir oyun. Çünkü Alper oyuna çok iyi girmişti. Ama maalesef onun kaybettiği toptan sonra rakibimiz golü buldu. Orta sahadan istediğimiz gibi çıkmayı başaramadık."