Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Performans Yüzme Yarışları gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen yarışlara 14 kulüpten 180 sporcunun katıldığını belirtti. Bulut, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Yüzme Antrenörü Martin Grabowski’nin sporcuların yarış performanslarını görmek istediği ve gençlerin sık sık müsabaka yapma alışkanlığı kazandırmak için belirli zamanlarda bu tür yarışların yapılacağını söyledi.

Performans yarışlarında derecelerini geliştiren sporcuların, Adana adına katılacakları şampiyonalarda başarı göstereceklerine inandığını belirten Bulut, “THOM’un Alman Antrenörü Martin Graboski’nin program içinde sistemli ve çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Bizlere bu tip müsabakaların sporcuların gelişimi için yararlı olacağını söyledi. Belirli aralıklarda müsabakalar yapmaya devam edeceğiz. Ortak hedefimiz milli takımlara yeni yetenekli sporcu kazandırmak olacak.” diye konuştu.