Türkiye ve Avrupa basketbolunda başarı çıtasını her geçen yıl üst sıralara taşıyan Pınar Karşıyaka, dün tarihi bir başarıya daha imza attı. Antrenör Ufuk Sarıca ve oyuncuları, ULEB Eurocup son 16 turunda bu kupayı daha önce 2 kez kazanan Litvanya ekibi Lietuvos Rytas'ı 97-81 biten karşılaşma sonunda eleyerek adını tarihinde ilk kez çeyrek finale yazdırdı. Yeşil kırmızılı İzmir ekibi, ilk 8 takım arasına kaldı. Pınar Karşıyaka, çeyrek finalde İspanyol ekibi Gran Canaria ile eşleşti. Pınar Karşıyaka, çeyrek final serisinin ilk maçını 17 Mart Salı günü deplasmanda oynayacak.

PINAR KARŞIYAKA BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİYOR

Son yıllarda basketbolda birçok başarıya imza atan Pınar Karşıyaka, 2013’te FIBA Euro Challenge Cup’ta final oynama başarısı göstermiş, Rus rakibi Krasnye Krylia karşısında mücadeleyi 76 - 77 kaybederek kupayı rakibine kaptırmıştı.

Geçen yıl da Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası finalinde Anadolu Efes'i 66-65 yenerek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürmüştü. Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası’nın ardından Fenerbahçe Ülker'i 77-75'lik skorla mağlup ederek 27 yıl aradan sonra 30. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluğa uzanmıştı. Uzun yıllar sonra İstanbul takımlarının ardından Türkiye’yi başarıyla temsil eden Pınar Karşıyaka, Avrupa'nın en iyi basketbol takımları sıralamasında 14'üncü basamağa yükseldi.