UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA'daki yolsuzluk skandalında kendisine çamur atmaya çalışanların olduğunu belirterek, "Ben kurşun geçirmem." dedi.

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Platini, FIFA'dan 2011'de aldığı 2 milyon franklık ödemenin rüşvet payı olduğu iddiasını reddetti ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'la o tarihten 10 yıl önceki danışmanlık hizmeti sebebiyle ek ödeme aldığını savundu. Platini, aralarında yazılı bir anlaşma olmadığını da kabul etti.

Kendisine utanç verici şekilde çamur atılmaya çalışılığını savunan Platini, FIFA Başkan adaylığı konusunda ise "Çok oy kaybettiğimi düşünmüyorum. Beni bilenler, aynaya bakabildiğimi de bilir. Ben kurşun geçirmem." ifadelerini kullandı.

Michel Platini, FIFA'nın 1998-2002 dönemindeki hizmetleri için yapması gereken 2 milyon dolarlık ödemeyi yapmadığını ve bunu 2011'de aldığını savunuyor. Gazeteye açıklama yapan Platini, "FIFA genel sekreteri yıllık 300 bin frank aldığı için bana anlaştığımız gibi yıllık 1 milyon ödeyemeyeceklerini, kalan ödemeyi daha sonra yapacaklarını söylediler. Fakat yapmadılar." diye konuştu.

FIFA Etik Komitesi; bu olayla ilgili soruşturma başlatırken Blatter ve Platini'ye 90 günlük tedbir koymuştu.