FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün görevinden uzaklaştırılan FIFA Başkanı Sepp Blatter, bir hafta sonra ilk defa konuştu ve kendisine yapılanları 'çirkin bir darbe' şeklinde yorumladı. Görevde olmadığı son bir haftada yapılanları sindirdiğini anlatan Blatter, ayrıca UEFA Başkanı Michel Platini’ye verilen 2 milyon Frank’ın kurallar içerisinde, aralarındaki bir 'centilmenlik anlaşması' karşılığında verildiğini söyledi.

8 Ekim Cuma günü FIFA Etik Komitesi’nin FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini’nin 90 gün süresince görevlerinden uzaklaştırıldıkları yönünde aldığı karar dünya spor kamuoyuna 'futbolun kara Cuma'sı' olarak lanse edilmişti. Zira 26 Şubat'ta gerçekleştirilecek olağanüstü FIFA kongresinde her ikisi de aday olmuş, hatta pek çok kişi FIFA başkanlık koltuğuna Platini’nin oturacağına kesin gözüyle bakıyordu.

Fakat FIFA hakkında son günlerde ortaya çıkarılan yeni bir yolsuzluk iddiası ve açılan dava gündemi yeniden değiştirdi. Son olarak İsviçre Başsavcılığı’nın 2010 ve 2014 Dünya Kupası yayın haklarında FIFA’nın zarara uğratılması ve 2011 yılında UEFA Başkanı Michel Platini’ye ödenen, karşılığı olmayan 2 milyon İsviçre Frankı hakkında soruşturma başlatması her iki futbol adamı için tam bir şok oldu.

"BANA YAPILANLAR ÇİRKİN BİR DARBE"

Hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararı sonrası ile ilgili ilk defa konuşan İsviçreli futbol adamı, "Birçok darbe aldım fakat hepsini sindirdim. Şimdi çok daha iyiyim ve kendimi rahatlamış hissediyorum." dedi.

Kendine yapılanları çirkin bir darbe şeklinde ifade eden Blatter, "Yeni kongreye kadar devam edeceğim, sonuca göre 41 yıllık futbol yöneticiliği kariyerime son vereceğim." şeklinde yorumda bulundu.

Son günlerin en büyük tartışması, FIFA tarafından Platini’ye ödenen 2 milyon İsviçre Frankı hakkında yöneltilen soruya ise Blatter, kendisi ile Platini arasında yapılan bir 'centilmenlik anlaşması' (Gentleman's agreement) olduğunu, bu meblanın Platini’nin 1999 ve 2002 yılları arasında yaptığı danışmanlık hizmetleri karşılığında ödendiğini açıkladı.

Sepp Blatter ayrıca Der Spiegel dergisinin Almanya’nın 2006 Dünya Kupası organizasyonunu rüşvet karşılığında aldığı yönünde yayınlanan haberi hakkında yönlendirilen soruları ise "Görevde olmadığım için konuşmak istemiyorum." şeklinde cevapladı.