Galatasaray’ın golcü oyuncusu Lukas Podolski, Fenerbahçe maçı sonrası, “Takımımızdan hiç kimse berabere kaldık diye de bir sevinç gösterisinde bulunmadı. Belki de onlar buradan bir puan aldıkları için mutludurlar” dedi.
Ligin 26. haftası erteleme maçında bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe’nin golsüz berabere kaldığı maçın ardından Lukas Podolski basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Alman golcü, attığı golün ofsayt sebebiyle iptal edilmesiyle alakalı gelen bir soru üzerine, “Bence pozisyon çok zor bir pozisyon değildi. Çok açık bir şekilde ofsayt değildi. Tribünde o tarafta olan taraftarlar da görmüştü. Pozisyon çok açık bir şekilde ofsayt değildi. Dolayısıyla bizim açımızdan böyle bir golün verilmemiş olması çok acı verici ve üzücü. O golü atmış olsak 1-0 öne geçeceğiz. Dolayısıyla sonucu direkt etkileyecek olan bir kararın verilmesi... Bize çok yazık olduğunu düşünüyorum” diye yanıtladı.
“TAKIMIMIZIN DURUMU PEK DE İYİ DEĞİL”
Maça her zaman kazanmak için çıktıklarını ifade eden Podolski, “Biz beraberliği kabul etmezdik. Dolayısıyla böyle bir skoru asla kabul etmezdik. Maçta birkaç tane tehlikeli pozisyon da vardı Fenerbahçe kalesinde. Ama baktığınız zaman bizim bu sene içerisinde takımımızın durumu pek de iyi değil. Dolayısıyla bu bizim öz güvenimizin fazla iyi olmaması, önde etkili işler yapmamızı olumsuz anlamda etkiliyor olabilir. Bu da demek oluyor ki biz bu konuda çalışmalıyız. Çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.
“YANLIŞ BULUYORUM”
Podolski’nin geçen hafta yaptığı basın toplantısında Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı ile alakalı açıklamalarının çok tartışıldığının hatırlatılması üzerine Alman golcü şöyle konuştu:
“Fenerbahçe ile Beşiktaş’tan daha önce oynuyoruz. Beşiktaş ile de oynayacağız. Tabi ki bunun bu şekilde çevrilip sunulmasını anlayabiliyorum. Ama durumun basında çıktığıyla hiç alakası yok. Bu şekilde yansıması yanlış çünkü bana o gün bir soru soruldu ve benim cevabım da gayet doğal bir cevaptı. Lig sıralamasında kim birinciyse ben de favori olarak onu gösteriyorum. Çünkü lig sıralamasında birinci olan takım Beşiktaş’tı. Şu anda da 5 puan farkla ligde birinci sıradalar. Benim de lig liderini şampiyonluk favorisi olarak göstermem gayet normal. Bunun başka bir yöne çekilmesini de yanlış buluyorum.”
“HEDEFİMİZ DE KUPAYI KAZANMAK”
Şu anda takım olarak iki hedeflerinin olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı golcü oyuncu Podolski, “Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edip, önümüzdeki seneki cezadan kurtulmalıyız. Diğer hedefimiz de kupayı kazanmak. Bundan sonraki maçlarda da bu hedefler için çalışacağız. Sezon bittikten sonra da bu sene neden bu kadar geride kaldık bunun düşüncesini yapacağız. Biz kesinlikle burada berabere kaldığımız için sevinmedik. Biz bu maçı kazanmak istiyorduk, herkesin de çok üzgün olduğunu düşünüyorum. Ayrıca içeride de hiçbir oyuncu sevinmedi. Takımımızdan hiç kimse berabere kaldık diye de bir sevinç gösterisinde bulunmadı. Belki de onlar buradan bir puan aldıkları için mutludurlar” dedi.