İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe derbi maçta Galatasaray Odeabank'ı ağırlayacak.

Ülker Sports Arena'da yarın saat 19.00'da oynanacak derbi maç LigTv 3'ten canlı yayınlanacak.

Sezona yenilgiyle başlayan ancak daha sonra oynadığı 4 maçı da kazanan Fenerbahçe, ligdeki galibiyet serisini derbide de sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe gibi 4 galibiyeti, 1 yenilgisi bulunan Galatasaray Odeabank'ta son iki maçında olduğu gibi yine sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Galatasaray Odeabank moralli, Fenerbahçe moralsiz
THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden iki takım dün bu organizasyonda zorlu maçlara çıktı.

Galatasaray Odeabank, sahasında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 89-87 yenerek THY Avrupa Ligi'nde 6. maçında ilk galibiyetini aldı ve derbi öncesi moral kazandı.

Fenerbahçe ise İspanya deplasmanında ağır bir yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler Baskonia'ya 34 sayı farkla 86-52 yenildi ve 48 saat geçmeden çıkacağı derbi öncesi moral kaybetti.

Galatasaray Odeabank deplasmanda kazanamıyor
Galatasaray Odeabank, 5 yıldır Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda kazanamıyor.

Son olarak 4 Haziran 2011'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda rakibi karşısında deplasman galibiyeti elde eden sarı-kırmızılılar daha sonra Fenerbahçe'ye karşı 13 dış saha maçını da galip bitiremedi.

Galatasaray Odeabank, Ülker Sports Arena'nın faaliyete geçmesinden sonra burada oynadı 12 maçta da Fenerbahçe'ye kaybetti.

Galatasaray Odeabank'ın taraftarı olmayacak
Basketbolda deplasmana taraftar götürme yasağı devam ediyor.

Futbolda bu yasak kalkmasına rağmen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un arasında oynanacak salon sporlarındaki maçlara deplasman takımı taraftar götüremeyecek.