A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rusya’yı uzatma sonunda 68-66’lık skorla mağlup ederek turnuvayı 5. sırada tamamlamanın yanında 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için eleme oynama şansını yakalamanın sevincini yaşıyor.

2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, 5-6 maçında Rusya’yı uzatma sonunda 68-66’lık skorla mağlup etmenin sevincini yaşıyor. Bu sonuçla ay yıldızlılar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemesi vizesini de almış oldu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Başantrenör Ekrem Memnun karşılaşmanın bekledikleri gibi zor geçtiğini belirtirken, "Oyuncularımı yürekten kutluyorum, çok büyük bir iş başardılar." dedi.

Hem 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı hem de şampiyonayı 5. sırada tamamlamalarını değerlendiren Başantrenör Ekrem Memnun, Rusya’yı uzatma sonunda da olsa mağlup ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. İyi bir şampiyona yaşadıklarını da belirten Ekrem Memnun, 5-6 oynamak zorunda kaldıkları için üzgün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir şanssız maç oynadık ve sonrasında da bu maçları oynamak zorunda kaldık. Biz buraya madalya almaya gelmiştik. Sırbistan maçı sonrasında moraller bozulsa da ayağa kalkmayı bildik. Herkesi yürekten kutluyorum. Bu takım kesinlikle ilk 3 içinde olmayı hakediyordu. Gerek grup maçlarında gerekse sonraki oynadığımız maçlarda neler yapabileceğimiz herkese gösterdik. Bazen istediklerinizi yapıyorsunuz ama sonuç beklenilen gibi bitmiyor. Bazen de istediklerinizi yapamıyorsunuz, şanssızlıklar yaşıyorsunuz. Biz bu şampiyonanın Macaristan ayağında bir şanssız maç oynadık ve 5-6 maçına kaldık. Yine de oyuncularıma çok teşekkür ediyorum."

ALBEN VE CORA SIRBİSTAN YENİLGİSİNE VURGU YAPTILAR

Rusya maçının kazanılmasında büyük rol oynayan oyunculardan biri olan Işıl Alben de uzatmaya giden maçı kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi. Işıl Alben, "4 sayı önde olduğumuz maçta son topta blok yedim. Ama yine de kazandık ve çok da güzel oldu. İki yenilgi aldık ve 5. olduk. Bunun için üzgünüz. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları içe eleme oynama hakkını elde ettik, bu olimpiyat elemelerini geçmek ve iki kez üst üste olimpiyatlarda yer almak istiyoruz, Londra2012'den sonra Rio2016'da da olmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.

Şampiyonanın etki isimlerinden biri olan Ayşe Cora ise yaptığı açıklamada, "Kötü bir yenilgiden sonra iyi döndük. Sırbistan yenilgisinden sonra toparlanarak turnuvayı iyi bir yerde bitirdiğimizi söyleyebilirim." diyerek, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı:

"Tabii ki madalya da hedeflerimiz arasında yer alıyordu ama Olimpiyat Elemeleri'ne katılabilmek de öncelikle hedeflerimiz arasındaydı. Kötü bir yenilgiden sonra turnuvaya iyi döndük. Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edeceğimiz için çok mutluyuz. Takım arkadaşlarımla birlikte Lonrda2012'den sonra Rio2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na da katılacağımıza inanıyorum. İki olimpiyatta üst üste yer almak bence önemli bir başarı."