Dünyaca ünlü spor performans giyim markası Puma’nın Türk futboluna yeni ve genç yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlediği ‘Head to Head Genç Yetenekler Futbol Şampiyonası’nın ikinci ayağı, Bursa Merinos Stadyumu’nda gerçekleşti. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'nın katılımıyla yapılan şampiyonada, 12-16 yaş grubunda seçilen 4 genç, Almanya’da Borussia Dortmund Futbol Okulu’nda antrenman yapma fırsatı yakaladı.

Puma’nın Borussia Dortmund Kulübü’nün işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Head to Head’ Genç Yıldızlar Futbol Şampiyonası, Bursa’da yapılan elemelerle tamamlandı. İstanbul’da 22 Şubat’ta yapılan elemelerin ardından bu kez Bursa’da 12-16 yaş grubundaki gençler, yeteneklerini sergilemek için ter döktü. ‘Geleceğin Yıldızları’, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'nın katılımıyla Merinos Stadyumu’nda gerçekleşen şampiyonada, dört beceri testi istasyonunda yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. İstanbul ve Bursa’daki elemeler sonucunda belirlenen 8 genç yetenek, Almanya’da Borussia Dortmund Futbol Okulu’nda antrenmana çıkacak, Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ve Almanya’nın Milli futbolcusu Marco Reus ile tanışma fırsatı yakalayacak. Ayrıca ‘genç yıldızlar’, Signal Iduna Park Stadı'nda bir Borussia Dortmund maçını canlı izleme fırsatı elde edecekler.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Puma Türkiye Pazarlama Sorumlusu Tacettin Öztürk, şunları kaydetti: "Gençleri, biraz daha spora teşvik etmek ana amaçlarımızdan birisi. Bunun sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Genç yetenekler futbol organizasyonunu bunun için hayata geçirdik. Genç yetenekler, bazı testlerden geçiriliyor, onların yetenekleri ölçülüyor. Top sürmeleri, pas ortalamaları alınıyor, çok profesyonel ekip tarafından derece veriliyor. Buradan 4 genç arkadaşımız Dortmund’taki spor okuluna gidecekler, dünyaca ünlü isimlerle tanışacaklar, bir Dortmund maçından sonra ülkemize geri dönecekler."

ALTYAPIDA BAŞARILI TAKIMLARDANIZ

Türkiye’de altyapıda başarılı olan kulüplerden biri olduklarını dile getiren Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da şunları söyledi: "Türkiye’de alt yapılarda en başarılı takımlar arasındayız. U 21’de ilk üçteyiz, u 19’da lideriz, inşallah şampiyon olacağız. Diğer genç takımlarda ilk üçteyiz. A takımda 5-6 arkadaşımız altyapıdan yetişerek Bursapor’da futbol oynuyor. Tabi ki hedefimiz; altyapıdan daha çok oyuncunun A takımda oynamasını sağlamak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."