2018 yılında Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na tam 1000 gün kala düzenlenen etkinlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin organizasyon görevlileriyle buluştu. Görevlileri selamlayan Putin, Rusya 2018 Dünya Kupası için "Dünya spor tarihine, dünya futbol tarihine geçecek" dedi.

Organizasyon kalitesi için teminat veren Rusya Devlet Başkanı konuşmasında, "Dünyanın en büyük 32 milli takımını en iyi şekilde ağırlamak, onlara bu konudaki tüm becerilerimizi göstermek adına gerekli tüm şartları oluşturmak ve milyonlarca taraftara gerçek futbolu hediye etmek için her şey yapılacak." ifadelerini kullandı.

Yabancı taraftarları unutulmayacak anların beklediğini belirten Putin, "Taraftarlar sadece tribünlerden en iyi maçları izlemekle kalmayacak. Onlar burada Rus kültürüyle, ülkemizin tarihiyle ve elbette bizim geleneksel güleryüzlülüğümüzle ve misafirperverliğimizle tanışacaklar." dedi. Ayrıca Putin, "Biz her zaman misafir ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz ve devasa bir futbol şöleni hazırlayacağımıza söz veriyoruz. Eminim ki bu organizasyon spor tarihine, futbol tarihine geçecektir. Önemli olan daha çok büyük uluslararası dost futbol ailesini bir araya getirmek." diye konuştu.

Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası 14 Haziran 2018 tarihinde Moskova’nın Lujniki Stadı’nda yapılacak maçla başlayacak.