Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Birliği Başkanı Vitaliy Mutko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yabancı futbolcu sayısının daha da kısıtlanmasını istediğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mutko, yabancı futbolcu sayısında bazı kısıtlamaların olacağına dair sinyaller verdi. 1 Eylül’de Putin ile görüştüğünü söyleyen Mutko, "Görüşmemiz oldu. Futbolda bazı kısıtlamalar yapıldığını söyledi ve bu kısıtlamaların biraz daha sertleştirilmesini söyledi." diye konuştu.

Rusya Premier Ligi’nde daha önce geçerli 7+4 yabancı futbolcu kuralı geçerliydi. Her takım maç esnasında sahada en fazla 7 yabancı futbolcu oynatabiliyordu. 2014 Aralık ayında kural değişikliğine gidilerek 10+15 kararı alınmıştı. Yeni kuralara göre her takım kadrosunda 10 yabancı ve 15 yerli futbolcu bulundurabilecekti. Maç esnasında sahada bulunacak yabancı oyuncu sayısının serbest olacağı bekleniyordu.

Ancak, Temmuz ayının başında Spor Bakanlığı ve Rusya Premier Ligi 2015-2016 sezonunda yabancı futbolcu sayısını 6+5 olacağını açıkladı. Bu kurala göre takımlar maç esnasında en fazla 6 yabancı futbolcu oynatabilir.