Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, FIFA’daki yolsuzluk operasyonu ile ilgili ABD’yi eleştirdi. Putin, Washington’u bazı ülkeleri kendi yetki alanına sokmaya çalışmakla suçladı.
Gazetecilere konuyla ilgili yorumda bulunan Putin, “Gözaltına alınnmalara (FIFA) gelince olay çok garip gözüküyor. Çünkü, gözaltına alınmalar Amerikan'ın yolsuzluk suçlaması hususundaki talebiyle gerçekleştirildi. Kime karşı? Uluslar arası memurlara karşı?” dedi.
Bazı ihlallerin olabileceğini söyleyen Putin, “Belki şöyle bir tahminde bulunabiliriz: Onlardan biri belki de bir ihlalde bulundu. Bilemiyorum. Ama şurası kesin ki bu olayla ABD’in hiç bir bağlantısı yok. Diyelim herhangi bir olay yaşandıysa, bu durumda bu olay ABD’de yaşanmadı. Bu apaçık şekilde kendi yasal yetki alanını başka ülkelere yaymaya çalışmaktır.” diye eleştirdi.

Rusya Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Komitesi Başkanı Kirill Kabanov, İsviçre polisinin Zürih’te 6 FIFA yetkilisini göz altına almasını Rusya’ya yönelik bir provokasyon olarak nitelendirdi. İsviçre polisi Zürih’te 6 FIFA yetkilisini milyonlarca dolar rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları ile göz altına aldı. Rusya Spor Bakanı Mutko, FIFA yetkililerine yönelik operasyonun 2018’de Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası ile bağlantılı olmadığını açıklamıştı. Gözaltına alınan kişilerin FIFA İcra Komitesi üyesi olmadığını ifade eden Mutko, iddiaların Rusya ile herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtmişti.