Beşiktaş'ın Porto'dan tekrar renklerine bağladığı eski futbolcusu Ricardo Quaresma, dün katıldığı ve bugün ilk çalışmasını yaptığı Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Quaresma, bir soru üzerine de, "Türkiye'de başka takıma gidemezdim." dedi.

Beşiktaş'ın Portekizli eski futbolcusu ve yeni transferi Ricardo Quaresma, basın mensuplarının karşısına çıktı ve iddialı açıklamalarda bulundu. Ricardo Quaresma, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferleriyle ilgili bir soruya verdiği cevapta, rakiplerinin yaptığı hiçbir hamlenin kendilerini endişelendirmediğini, hatta bu durumun kendileri için ancak motivasyon kaynağı olabileceğini söyledi.

Bir basın mensubunun, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de transfer gündeminde olduğunu, her hangi bir teklif alıp almadığını sormasının üzerine Ricardo Quaresma, "Türkiye'de başka bir takımda oynayamazdım, bu durum Beşiktaş taraftarına çok büyük bir saygısızlık olurdu. Bu takımda şampiyon olmak, kupalar kazanmak istiyorum. Benim için Beşiktaş dışında başka bir takımda oynamak şeklinde bir seçenek yoktu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'taki en büyük hayalini açıklayan Quaresma, "Önemli hedefim burada kupalar kazanabilmek. Burada bana çok büyük bir sevgi ve saygı var. Burada en önemli hayalim şampiyonluk kazanmak, burada kupalar kazanmadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum." dedi.

Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamadan kariyerini sonlandırmak istemediğini vurgulayan Portekizli yıldız, "Burada harika bir takım ve harika bir teknik direktör var, ben de bu takımın elde edeceği başarıya katkı sağlamak için çalışıyorum. Tekrar Beşiktaş'a dönmemde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız ile bir görüşme yaptım ve geçmişte olan geçmişte kaldı, birlikte hareket ediyoruz, yeni bir sayfa açtım. Beni en çok üzen Beşiktaş'ta şampiyon olamamak. Burada çok büyük bir potansiyel var, harika bir taraftar var ve ben de burada bir şampiyonluk yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ta kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Quaresma, "Dubai'deki dönemde mutlu değildim, Porto'ya dönüş benim için mutluluk vericiydi, orada da bana büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Beşiktaş'ta da çok mutluyum ve geçmişi tamamen unuttum. Şu anda buradayım ve başarıyı istiyorum, bunun için hazırım ve çalışacağım. Takıma katkı sağlama noktasında çok büyük bir isteğim ve kararlılığım var." dedi.

"7 YA DA 07 FARK ETMEZ"

Şenol Güneş ve takım hakkında sorulan soruları da cevaplayan Portekizli oyuncu, "Şenol Güneş çok önemli, değerli bir teknik adam. Onunla burada çalışmak benim için eşsiz bir deneyim olacak. Şenol Güneş, kariyerinde çok önemli başarılar elde etti ve burada ondan öğrenmem gereken şeyler var ve onları öğreneceğim. İlk izlenimim iyi bir kadromuz var, genç bir kadromuz var, kalitesi yüksek bir kadro. Hep birlikte çok iyi bir takım oluşturacağız ve elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bir basın mensubunun, 'Sen gittiğinden beri derbi kazanamıyoruz.' cümlesine gülerek karşılık veren Ricardo Quaresma, kendisiyle özdeşleşen 7 numaralı forma ve 'Q7' benzetmesiyle ilgili olarak sorulan soru üzerine ise "7 numarayı sevdiğimi herkes biliyor ancak burada şu anda o formayı giyen başka bir takım arkadaşım var ve ona saygı göstermem lazım. Numaranın bir önemi yok, 7 olur, 07 olur sorun değil. Benim için önemli olan başarı için kararlı olabilmek ve ben o kararlılığa sahibim." diye cevap verdi.